У Миколаєві канадець безкоштовно годує людей барбекю (ВІДЕО)


07:0528.05.2022

Канадець Стиві декілька разів на тиждень годує миколаївців. На розі проспекту Центрального та вулиці Громадянської пригощає барбекю. Сорок кілограмів курячих гомілок використовує в день.

Про це повідомляє «Суспільне».

Стів показує вже готову партію їжі, в духовці готується ще.

Гомілки приправлені прянощами. Поряд у контейнері є соління.

“Ми намагаємось робити якомога більше барбекю на тиждень. Пів тисячі, тисяча людей приходять, спілкуються, їдять. Намагаємось, щоб населення відволіклось від війни. Це і молоді люди, і старші, і матері з дітьми. Люди в Миколаєві потребують допомоги”, — розповів волонтер Стіві.

Маринується, приправляється та готується курятина в невеличкій крамниці. Платить за все Стіві. Суму не називає. Чоловік каже, що це дрібниці. На вулиці грає музика, співають пісні виключно українські.

В приміщенні готують страву. Євген, який смажить м’ясо птиці, каже, що на приготування йде близько 1,5 години.

“Ну, кілограмів 40 купує курятини. Я її смажу, а він її роздає. Купує солоні овочі в нас. Якось так, допомагає людям”, — каже Євген.

Перед магазином, вишукується черга. Прийшла перекусити з онукою Ірина. Дівчинка тримає пластиковий контейнер з куркою, морквою по-корейськи та консервованими томатами в руках. Не розмовляє, бо зайнята іншою справою.

“Мама в нас працює в лікарні швидкої медичної допомоги. Заробітна плата маленька. Я залишилась без роботи. А на пенсію ще зарано”, — каже Ірина.

Вперше прийшла Лариса. Жінка в очікуванні черги.

“Молодці хлопці, дякуємо Стіву. Хлопців я теж знаю, це всі знайомі. Ми до них ходимо в сховище. Завжди уважні, все підкажуть. Велика дяка. Дай їм бог здоров’я”, — каже Лариса.

Як повідомляло Інше ТВ, З 2 червня у Миколаєві вводяться продуктові картки на отримання гуманітарної допомоги. Де оформити (АДРЕСИ)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube