По Миколаєву гатив «Смерч», є поранення, ворог атакував наші позиції, переодягнувшись у форму ЗСУ, – ОК “Південь”


03:3925.05.2022

Завершуючи 90-ту добу повномасштабного вторгнення рашистів в Україну, обстановка на південному фронті залишається стабільно напруженою.

Про це повідомляє ОК “Південь”.

На Херсонщині ворог продовжує провокативний обстріл ними ж окупованих населених пунктів, та намагається звинуватити в цьому Збройні Сили України. Навіть здійснили спробу атакувати з повітря за допомогою авіації.

Окупаційна влада та рашистська армія намагаються змусити місцевих жителів співпрацювати або погодитися з окупацією. За наявними даними вони мають намір мобілізувати українців з окупованих територій Херсонської області для війни проти України. Це є грубим порушенням Женевської конвенції і кваліфікується як військовий злочин. Але державі-злочинниці така практика притаманна ще з часів окупації Донецької та Луганської областей.

Знов по житловим кварталам Миколаєва нанесено удар системою залпового вогню «Смерч». Є дані про поранення цивільної особи. Решта інформації уточнюється.

На північному сході Миколаївщини, в напрямку Кривого Рогу відбулось бойове зіткнення нашого підрозділу із специфічною групою ворожих сил. Противник за підтримки двох бойових броньованих машин «Тигр» під прикриттям мінометного вогню намагався захопити наш спостережний пост. При цьому на рашистах був військовий однострій ЗСУ.

Атаку було відбито, ворог ретирувався, полишивши чотирьох своїх назавжди.

Всього за добу нашими ракетно-артилерійськими підрозділами завдано ворогу втрат вже неживою силою – 33 рашисти, та 7 одиниць броньованої й автомобільної техніки. На Одещині ситуація стабільна і контрольована. Контрдиверсійні заходи тривають. Їх результатом, в тому числі, стало викриття службою безпеки жителя регіону, який відкрито проводив проросійську пропаганду у соціальних мережах. Чоловік у своїх постах дискредитував Збройні Сили України та відкрито підтримував криваву війну, яку росія веде проти України. Прибічнику сепаратизму повідомлено про підозру у вчиненні злочину. А покарання в умовах воєнного стану передбачено аж до довічного ув’язнення.

В кількісних показниках корабельного угруповання противника змін майже нема – 6 великих десантних та 2 ракетних корабля продовжують тероризувати ситуацію в північно-західній частині Чорного моря. Тим часом чорноморські моряки, що беруть участь у війні проти України, відмовляються виконувати бойові завдання через аварійний стан кораблів.

Відчуваючи загрозу своєму флоту, рашисти посилюють протиповітряну оборону, зокрема в північно-західній частині Криму розгортається два додаткових зенітних ракетних дивізіони С-400.💫 Так, продовжуючи погрожувати ракетними ударами, ворог намагається відновити свої сили і ресурси для продовження безжалісної і безглуздої війни.

Нагадаю, що дотримання норм та правил безпеки, алгоритму дій під час повітряної тривоги, ви рятуєте себе і своїх близьких. Не піддавайтесь провокаціям і паніці, ретельно перевіряйте інформацію, довіряйте силам оборони.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube