Справа 54-річної жительки Первомайська, яка у соцмережах схвалювала російську агресію та закликала до створення «Новоросії», пішла до суду


14:0220.05.2022

Як повідомляло Інше ТВ, 21 квітня на Миколаївщині затримали 54-річну жінку, яка через соцмережі закликала створити «Новоросію».

28 квітня стало відомо, що за клопотанням окружної прокуратури підозрюваній судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 54-річної мешканки м. Первомайськ, яка обвинувачується у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікаціі її учасників, а також у чиненні опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 436-2, ч. 2 ст. 342 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Слідством встановлено, що зловмисниця, через свої акаунти у соціальних мережах, поширювала матеріали, які пропагують створення так званої «Новоросії» на територіях Донецької, Луганської, Херсонської та Миколаївської областей. Також вона постійно поширювала пропагандистські відео країни-агресора. Крім того, жінка чинила опір співробітнику СБУ під час проведення слідчих дій.

За вчинене їй загрожує до п’яти років позбавлення волі.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube