54-річну зрадницю з Первомайську, яка у соцмережах закликала до створення «Новоросії», заарештували


13:2728.04.2022

Як повідомляло Інше ТВ, минулого тижня на Миколаївщині затримали 54-річну жінку, яка через соцмережі закликала створити «Новоросію».

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури Миколаївської області їй було повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікаціі її учасників та опору працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 436-2, ч.2 ст.342 КК України).

Про це інформують у пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

За даними слідства, підозрювана через свої акаунти у соціальних мережах поширювала матеріали, які пропагують створення так званої «Новоросії» на території Донецької, Луганської, Херсонської та Миколаївської областей. Також вона постійно поширювала пропагандистські відео країни-агресора та робила їх доступними для перегляду широкому колу осіб.

Крім того, жінка вчинила опір співробітнику СБУ під час проведення слідчих дій – обшуку, у ході якого було вилучено комп’ютерну техніку із доказами її протиправної діяльності.

За клопотанням окружної прокуратури підозрюваній судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Первомайського районного відділу поліції за оперативним супроводом Управління СБУ в Миколаївській області.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube