«Ми розуміємо цінність Кінбурнської коси, намагаємось вести перемовини з окупантами, але…» – начальник Миколаївської ОВА про пожежі на Кінбурні


17:3813.05.2022

Пожежі на Кінбурнській косі гасять рятувальники Херсонщини, Миколаївщина їм не може нічим допомогти. І гасять в тому об’ємі, в якому дозволяють окупанти, перемовини з якими поки що не дають результату.

Про це сьогодні, 13 травня, на сумісному брифінгу з заступником керівника ОП Кирилом Тимошенко заявив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім, передає Інше ТВ.

– Нажаль, пожежі внаслідок обстрілів – ще ймовірно, що це буде. На вчора пожежі були під геройським, це територіально на Херсонщині, не на території Миколаївській (області), і ми не змогли би ніяк потушити, тому що одиниці, які використовувались на Кінбурні, знаходяться у Херсонській області. ДСНС в Херсоні працює, вони виїжджають і намагаються робити, але в них є обмеження від окупантів – куди вони їх пускають працювати і куди не пускають. Ми розуміємо цінність Кінбурнської коси, намагаємось вести з ними діалог щодо цього, але є певні труднощі, – сказав Віталій Кім.

«Ви ж бачити на прикладі водопостачання (Миколаєва): спершу намагались вирішити шляхом перемовин, тому що пошкоджена ділянка (водогону) – на окупованій території. І ми намагалися декілька тижнів провести перемовини, але паралельно пан Кім запускав вже іншу історію, яка дозволила нам сьогодні говорити про те, що є вода. Але шлях перемовин – не завжди він проходить, нажаль», – додав заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

Як повідомляло Інше ТВ, Ліси на Кінбурні горять, а окупанти, як і раніше, не дають їх гасити: на Миколаївщині та Херсонщині вогонь охопив 5,5 тис.га (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube