Історії героїв з миколаївської бригади морської піхоти


06:3524.04.2022

Воїни 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського сьогодні, попри постійні обстріли з важкого озброєння, авіабомбардування та значно переважаючі сили противника, тримають оборону в Маріуполі.

У Командуванні морської піхоти розповіли кілька історій про героїв-морпіхів, передає Інше ТВ.

Так, командир взводу штаб-сержант В. неодноразово брав участь у бойових зіткненнях з російськими фашистами. Він воює не тільки як стрілець – неодноразово йому доводилось особисто сідати за кермо бойової броньованої машини та евакуйовувати поранених побратимів з поля бою. Наприкінці березня під час бою у Маріуполі він з NLАW знищив ворожий танк Т-72 разом з екіпажем.

12 квітня 2022 року штаб-сержант В. завдяки особистій мужності зумів вийти з оточення до позицій полку спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України. 15 квітня він у складі зведеного підрозділу без вагань та з ризиком для життя брав участь в бойових діях в Маріупольському морському порті, в ході яких вдалось деблокувати оточений підрозділ наших військ та здійснити евакуацію особового складу.

Головний сержант К. під час боїв в Маріуполі особисто підбив 2 одиниці БМП противника, що не дало ворогу прорвати оборону, та цим надав можливість товаришам по зброї зайняти більш вигідні позиції. Морський піхотинець також був у складі підрозділу, який вийшов з оточення та об’єднався з полком “Азов” НГУ. Воїн-морпіх діяв вміло та рішуче, влучним вогнем не давав ворогу зосередити вогонь по українських морським піхотинцям.

Один з офіцерів підрозділу 36-ї окремої бригади морської піхоти капітан Д. – серед тих, хто успішно прорвався до полку “Азов”. Під час руху колони автомобіль з пораненим опрокинувся. Було прийнято рішення на рух колони далі, а машина капітана разом з водієм повернулася за пораненими. Попри постійний ворожий вогонь особовий склад, що перебував разом з капітаном Д., зміг вийти неушкодженим з оточення.

Через декілька діб морський піхотинець очолив один зі зведених підрозділів, який здійснював прикриття підрозділів, що відходили з району Маріупольського морського порту до позицій полку НГУ “Азов”. Завдяки професійним діям офіцера військовослужбовці, які перебували в оточенні в районі порту, мали можливість організовано вийти. У ході бою офіцер отримав поранення ока, але продовжив далі керувати підпорядкованим підрозділом.

Усі зазначені морські піхотинці були представлені до високих державних нагород.

Слава морській піхоті! Слава Україні!

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївські морпіхи разом з іншими підрозділами ЗСУ та НГУ евакуювали з маріупольського морпорту близько 500 прикордонників та поліцейських



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube