Як при обороні Вознесенська львівські десантники врятували місцевих мешканців, з якими окупанти намагались розправитися (ФОТО)


14:3318.04.2022

При обороні міста Вознесенськ та прилеглих населених пунктів артилерійським підрозділом 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ була розбита колона техніки російських загарбників.

Зі слів місцевих жителів, окупанти були впевнені, що вони понесли втрати через містян, які допомагали ЗСУ та коригували вогонь. Саме тому рашисти намагались розправитись з вознесенцями.

Один з мешканців села нам розповів: «Вони пройшлися по хатах і вивели на вулицю близько 30 односельчан. В основному чоловіків, але там були і жінки. Зв’язали скотчем руки за спиною, поставили всіх на коліна. Вимагали зізнатися у коригуванні, або видати того, хто допомагав інформацією для ЗСУ. Ми мовчали. Тоді окупанти стали стріляти над головами. Жінки плакали та просили, щоб їх відпустили. Від чого нелюди остаточно розлютились і озвіріли. Їх командир сказав, якщо через п‘ять хвилин йому не викажуть ім’я корегувальника, він накаже розстряляти всіх».

В цей час за селом вели спостережння військовослужбовці одного з підрозділів 80 окремої десантно-штурмової бригади, які оперативно надали координати місць розташування окупантів та скорегували артилеріський вогонь по ворожій техніці й живій силі противника, вразивши в тому числі і командно-штабну машину ворогів.

Загалом, тим обстрілом, окрім техніки, було знищено близько 25 окупантів.

Втім, головне, що місцеві, користуючись моментом, змогли звільнитись і відійти у безпечне місце, повідомили в Оперативному командуванні «Південь».

Як повідомляло Інше ТВ, Історії Героїв: у Командуванні ВМС ЗСУ навели приклади героїчних вчинків миколаївських морпіхів, які захищають Маріуполь



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube