Історії Героїв: у Командуванні ВМС ЗСУ навели приклади героїчних вчинків миколаївських морпіхів, які захищають Маріуполь


07:3913.04.2022

Морські піхотинці окремої бригади морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Білинського мужньо захищають Україну в одному з найпекельніших місць.

У Командуванні ВМС ЗСУ навели приклади героїчних вчинків, які здійснили наші захисники у Маріуполі, передає Інше ТВ.

«Так, у ході вуличних боїв сержант Г. під влучними пострілами з ДШКМ розбивав позиції російських фашистів, що не давало змогу ворогу вести прицільний вогонь, тим самим успішно прикрив іншу групу морських піхотинців колони, яка змогла зайти з флангу та знищити рашистів.

Ще одним прикладом професіоналізму та мужності були дії матроса С. Морський піхотинець перебуваючи на спостережному посту, попри постійне вогневе ураження артилерії ворога, зміг передати координати зосередження колони техніки російських окупантів. В результаті чого артилерійським вогнем дивізіону бригади було знищено 8 вантажних автомобілів, 5 БМП, 10 БТР-80 та 3 танки.

Кожного дня ці люди здійснювали неймовірні речі. Так, старший матрос М. під постійними артилерійськими обстрілами, авіаційними ударами та вогневим ураженням неодноразово особисто доставляв боєприпаси, військово-технічне майно та продовольство до зони відповідальності батальйону морської піхоти.

Незважаючи на те, що виїзди здійснювались в складних та небезпечних умовах для здоров’я та життя, поставленні завдання завжди успішно виконувались. 27 березня 2022 року старший матрос М. під час бою у Маріуполі з комплексу NLАW знищив ворожий танк Т-80 разом з екіпажем.

Кожен прожитий день у цьому пеклі на землі – це боротьба за життя. Боротьба, яка сповнена відчайдушного героїзму тих, хто став в оборону Маріуполя. На жаль, вже багато хто з наших побратимів поліг у боях…

Вічна пам’ять полеглим Героям… Слава морській піхоті! Слава Україні!», – кажуть у Командуванні ВМС ЗСУ.

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївські десантники підрізали крила черговому російському БПЛА «Орлан-10» (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube