Учень миколаївської школи здобув перемогу у челенджі “Українська мова важлива”


10:2905.05.2021

Відразу 11 учнів з Миколаївської області представляли регіон у мовному челенджі “Українська мова важлива”, з яких один учасник отримала перемогу, а ще двоє потрапили до тридцятки кращих робіт України.

Про це повідомила співробітник освітній компанії HUMAN Вікторія Савенець, передає Інше ТВ.

1 травня були оголошені переможці мовного челенджу “Українська мова важлива”, що проходив з 1 по 20 квітня та був започаткований освітньою компанією HUMAN. Упродовж 20-ти днів учасники челенджу публікували свої авторські творчі роботи у соціальних мережах під хештегом #HUMANМарафон. В результаті конкурсу учасники здійняли справжню хвилю в соціальних мережах (Фейсбук, Інстаграм, ТікТок), заполонивши їх патріотичними відео, малюнками та текстами на тему важливості рідної мови.

Організатори отримали 398 творчих робіт зі всіх куточків України, з великих міст та найвіддаленіших сіл, а також з Донецької та Луганської областей. Але саме учасник з Херсону отримав перемогу в номінації “Твір”. Ним став Токовенко Владислав, учень 9-го класу Миколаївської ЗОСШІ №4.

Робота Владислава на його сторінці у соцмережі отримала майже тисячу реакцій та з півсотні коментарів. У своєму творі переможець описав, які почуття у нього викликає рідна мова. Хлопець поділився, що його підтримувала його мати, а також учитель української мови. За свій талант учасник челенджу отримає приз від компанії HUMAN – електронну книгу.

Наводимо уривок з тексту Владислава Токовенко: “Українська мова  надає мені сили і впевненості в собі. Хіба може стати слабкодухою людина, яка говорить мовою мужніх і волелюбних людей? Скільки знущань, кпинів їм довелося  витримати? Але вони хотіли жити на своїй землі , спілкуватися своєю мовою  – і задля цього витримали все. І немає меж силам людським та бажанням. Хочеш – здобудеш, досягнеш. І я вірю в це зосібна завдяки мові”.

Також ще дві роботи з Миколаївщини увійшла в ТОП-30 кращих робіт України, а саме: авторський вірш Падусенко Міри, учениці Миколаївської гімназії № 2, та твір Козлової Софії, учениці Первомайської гімназії.

Переможців було оголошено у відео від організаторів, прем’єра якого відбулася 1 травня о 15:00. До учасників звернувся директор освітньої компанії HUMAN Євгеній Боровик: “Було неймовірно приємно бачити, як діти з різних куточків України об’єднуються, вбираються у вишиванки та створюють сучасну українську творчість”.
Головними основних та спеціальних номінацій також стали:

  1. Номінація “авторський вірш”Малиш Марія та Слижук Максим, учні Довгопільського ЗЗСО І-ІІІ ступенів (Чернівецька область). Учасники у подарунок отримають ноутбук від компанії HUMAN;
  2. Номінація “малюнок”Пасічніченко Анастасія, студентка Економіко-технологічного технікуму Херсонського національного технічного університету (Херсонська область). Її винагорода – планшет;
  3. Номінація “твір”Токовенко Владислав. Учасник отримає у подарунок електронну книгу.
  4. “Найкреативніша творча робота”Стець Єва, учениця Навчально-виховного комплексу № 209 «Сузір’я» (Київ). Подарунок: смартгодинник;
  5. “Найатмосферніша творча робота”Шинкарюк Дарина, учениця Мамаївського навчально-виховного комплексу №1 (с. Мамаївці, Чернівецька область). Подарунок: смартгодинник;
  6. “Наймилозвучніша творча робота”Антонова Діана, студентка ДНЗ «Хмельницький центр ПТО сфери послуг» (Хмельницька область). Подарунок: Навушники pro Air Pods;
  7. “Найщиріша творча робота”Мазур Марія, учениця СНВК “Лісові Дзвіночки” (Київ). Подарунок: смартгодинник.

Мовний челендж “Українська мова важлива” ініційований освітньою компанією HUMAN після проведення першого Цифрового Марафону з української мови ім. П. Яцика, який відбувся дистанційно на зазначеній платформі. Партнери Марафону вирішили не зупинятися та запропонувати фіналістам (11 555 учасників) взяти участь у мовному челенджі. Челендж мав на меті залучити найкращих знавців української мови до її популяризації серед школярів та молоді, а також спонукати кожного українця замислитися над тим, що особисто для нього означає рідна мова.

Про додавання п’яти спеціальних номінацій стало відомо за день до оголошення переможців.

Ми щоденно переглядали нові роботи конкурсантів та зрозуміли, що обрати лише трьох переможців ми просто не можемо. Адже усі роботи виявилися для нас знаковими та зачаровували своєю щирістю, патріотичністю та творчістю. Тому було вирішено збільшити кількість переможців, шляхом додавання 5-ти спеціальних номінацій та відзначення 30-ти кращих робіт.”, – повідомляється в пресслужбі освітньої компанії HUMAN.

На сайті організаторів можна знайти детальну інформацію про переможців та перелік 30-ти кращих робіт: https://www.human.ua/winners-challenge

Як повідомляло Інше ТВ, Украинский русский язык. Аваков – за, Креминь – против (ВИДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube