Вакцинація на Миколаївщині. Вже є попередній перелік осіб за 80 (ВІДЕО)


20:2907.02.2021

В Миколаївській ОДА відбувся брифінг заступника начальника управління – начальника відділу надання медичної допомоги матерям та дітям управління охорони здоров’я ОДА Олега Бабіна та головного лікаря КНП «Миколаївська обласна клінічна лікарня» Миколаївської обласної ради Петра Римаря. 

– На сьогодні ми маємо стабілізацію по захворюваності на ковідну інфекцію, наші стаціонари трошки зітхнули, навантаження на ліжкові місця стало значно менше. Якщо в період максимального навантаження було більше ніж 60 відсотків, то на сьогоднішній день навантаження на ліжка складає приблизно 35 відсотків.

Також Олег Бабін нагадав, що наказом ВОЗ затверджено дорожню карту, яка розрахована на п’ять етапів вакцинації.

– Сьогодня область готова для проведення першого етапу вакцинації, це будуть вакцинуватися, по-перше, всі медичні працівники і всі, хто працює в ковідних шпиталях. Будуть вакцинуватися медичні працівники екстреної медичної допомоги, також підлягають вакцинації люди похилого віку, які знаходяться в будинках пристарілих, та інших закладках, а також працівники, яки надають їм допомогу. Це перший етап. На другому етапі ми плануємо провести вакцинацію всіх робітників, які працюють в закладах охорони здоров’я області. Вже є попередні дані про кількість осіб старше 80 років, для цього в області вже в наявности сім мобільних бригад, яки будуть обслуговувати наші заклади охорони здоров’я. I для введення другого етапу в нас організовано 111 тимчасових пунктів для проведення вакцинації на ковід. Враховуючи те, що це люди похилого віку, мобільна бригада не зможе виїжджати до кожного з цих людей, і 111 тимчасових пунктів, думаю, забезпечать в повному обсязі ту вакцинацію, яку потрібно для цього контингенту хвороб. – пояснив Олег Дмитрович.

– Ситуація з заробітною платою. Наприкінці минулого року виникла невелика заборгованість. На цей момент, наскільки ми розуміємо, вже питання вирішується, воно в процесі поступового рішення? – запитав модератор у Петра Римаря.

– Питання із заробітною платою на кінці минулого року виникло реально за технічних збоїв в рамках НСЗУ, про це і НСЗУ говорила, це фактично не наша вина. НСЗУ на момент 31-го січня не дофінансувала те, що вона мала дофінансувати. 18 мільйонів загальна сума була, там була, у тому числі, і заробітна плата. Це було пов’язано, скоріш за все, з технічним збоєм і з переходом на новий рік. Тобто, якби цей технічний збій був в кінці місяця загалом, то на наступний день вони могли б профінансувати нас, а у зв’язку з тим, що це був новий рік і перехід на новий фінансовий рік, казначейство вже в Києві не змогло профінансувати те, що було виправлено. I ми отримали трохи пізніше ту заробітну плату, ми видали людям трохи з затримкою, вибачились, це технічні помилки, таке буває. – відповів Петро Римарь.

Також на брифінгу торкнулись таких тем:

 Функціонування КНП «Миколаївська обласна клінічна лікарня» Миколаївської обласної ради в умовах пандемії;

 Матеріально-технічне забезпечення КНП «Миколаївська обласна клінічна лікарня» Миколаївської обласної ради та, зокрема, відділення гемодіалізу.

Підготував Олексій Яковенко.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube