Учні школи №64 з Миколаєва зайняли друге місце в конкурсі до Всесвітнього дня прибирання – вони зібрали 620 кг сміття (ФОТО)


15:5029.09.2020

Як повідомляло Інше ТВ, Школярів Миколаївщини закликають долучитися до Всесвітнього дня прибирання.

Понад 14 тисяч українських школярів об’єдналися і зібрали 54 тонни сміття, з яких 35 тонн здали на переробку, – такими є підсумки участі наймолодших українців у міжнародній акції до Всесвітнього дня прибирання  «World Cleanup Day 2020», яка відбулася 19 вересня.

Для додаткової мотивації Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» спільно з Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it, Ukraine!» влаштував змагання серед закладів загальної середньої освіти у 24 областях України на найактивніших учасників. Друге місце в конкурсі посіла МЗОШ №64. Школярі разом з батьками та вчителями зібрали 620 кілограмів сміття.

Про це повідомили організатори, передає Інше ТВ.

«Кожного року ми виходимо прибирати територію, але саме в конкурсі до Всесвітнього дня прибирання участі ніколи не брали. Цього разу школа отримала лист-запрошення, тож вирішили долучитися. У нас завжди багато сміття, бо люди часто відпочивають, а прибрати після себе забувають. Діти самі розуміють, треба вийти і поприбирати, ніколи не протестують, не кажуть, що не хочуть цього робити. Звісно, вони дуже зраділи перемозі, бо на прибиранні старалися. Це неочікувано, але так приємно», – ділиться координаторка акції, вчителька біології МЗОШ №64 Дар’я Гарагуля.

Найактивніші учасники отримали дипломи та смачні подарунки, а перша трійка шкіл-лідерів виграла комплекти крісел-мішків для шкільних приміщень.

«Такі прибирання є запорукою чистоти довкілля. Ми закликаємо усіх, незалежно від віку та географії, виходити на очищення територій не тільки у визначений день, а регулярно. Підтримуйте і розвивайте культуру чистоти в Україні та за її межами. І пам’ятайте, що навіть маленькі індивідуальні та спільні кроки до збереження навколишнього середовища сприяють великим змінам у майбутньому», – координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні, президентка «Let’s do it, Ukraine!» Юлія Мархель.

Організаторами конкурсу є Міжнародний молодіжний рух «School Recycling World» спільно з Всеукраїнським молодіжним рухом «Let’s do it, Ukraine!» за підтримки Міністерства освіти і науки, Національного еколого-натуралістичного центру та компанії PepsiCo Україна.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube