Володимир Клочко: На сьогоднішній день на Миколаївщині склалася серйозна ситуація із станом захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19


17:0224.09.2020

Сьогодні, під час онлайн-бифінгу в. о. директора ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», головний державний санітарний лікар Миколаївської області Володимир Клочко розповів про стан захворюваності на COVID-19 у Миколаївській області.

Про це повідомляють в прессслужбі Миколаївської ОДА, передає Інше ТВ. 

Він повідомив, що на сьогоднішній день зареєстровано 2812 підтверджених випадків COVID-19, і ця ситуація є досить серйозною для Миколаївської області.

«Найбільш ураженими є декілька територій, але найбільш велика інтенсивність епідемічного процесу саме в Миколаєві. Оскільки сьогодні, наприклад, із 89-ти, які були зареєстровані як захворілі за результатами ПЛР-діагностики 63 особи – це мешканці Миколаєва», – звернув увагу Володимир Клочко.

Він роз’яснив, що позначення регіонів зеленим, жовтим, помаранчевим або червоним рівнем небезпеки поширення Covid-19, залежно від епідемічної ситуації, відбувається не на обласному рівні. Це рішення приймає національна комісія ТЕБ та НС, яке залежить від показників.

Володимир Клочко розповів, що на даний момент у «помаранчевій» зоні знаходиться м. Вознесенськ, до «жовтого» рівня відносяться м. Миколаєв, м. Южноукраїнськ, Баштанський, Вознесенський, Вітовський, Казанківський райони, і що саме вони формують епідситуацію на території Миколаївської області.

Щодо проходження ПЛР-тесту після завершення самоізоляції, то головний державний санітарний лікар Миколаївської області пояснив, що відповідно до наказу МОЗ України № 2122, особам, які пішли на самоізоляцію і у яких протягом 14 діб не було виявлено ніяких проявів коронавірусної інфекції, ПЛР-тестування проходити не потрібно. «З приводу тих, у кого будуть проявлятися якісь ознаки захворювання, коли вони знаходяться на самоізоляції, то вони вже повинні розцінюватися як хворі їхніми сімейними лікарями і до них є певні інші підходи згідно із стандартами надання медичної допомоги», – зауважив Володимир Клочко.

Він наголосив, що лише засоби індивідуального захисту та їх правильне використання дозволить зупинити погіршення стану захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19. Володимир Клочко закликає всіх раціонально ставитися до свого здоров’я та до здоров’я тих, хто оточує і користуватися засоби індивідуального захисту в місцях скупчення людей.

Як повідомляло Інше ТВ, Главный санврач Николаевщины: «У нас на каждый чих и ах отправляют на ПЦР, так ничего не сделаем» (ВИДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube