Николаевский окружной административный суд объяснил свою позицию в конфликте НГЗ и таможни


14:2927.04.2020

Как сообщало «Інше ТВ», 24 марта Черноморская таможня Гостаможслужбы своим письмом отозвала разрешение на переработку товаров на таможенной территории Украины ООО «Николаевский глиноземный завод». «НГЗ» обратилось в Николаевский окружной административный суд, который своим решением остановил действие запрета Черноморской таможни. Теперь руководитель Черноморской таможни Александр Щуцкий заявил, что “из-за ситуации с НГЗ Николаевская область находится на пороге экологической катастрофы”. По просьбе «Інше ТВ» на НГЗ прокомментировали заявления А.Щуцкого. Там утверждают, что руководитель Черноморской таможни Щуцкий активно и целенаправленно пытается помешать работе предприятия.

Николаевский окружной административный суд тоже отреагировал на сложившуюся ситуацию и многочисленные материалы в СМИ, сделав соответствующее заявление. Вот оно.

“Поширена інформація ґрунтується на неправдивих даних, є безпідставною та недостовірною, не відповідає фактичним обставинам, в частині щодо розгляду Миколаївським окружним адамінстративним судом справ за участю Миколаївського глиноземного заводу та Чорнооморської митниці.

Так, у статтях зазначається, що суд скасував рішення Чорноморської митниці Держмитслужби, тим самим дозволив товариству з обмеженою відповідальністю “Миколаївський глиноземний завод” уникнути сплати податків, що свідчить про корупційну складову з боку суддів, однак правоохоронні органи не діють.

Прес-служба повідомляє громадськості, що  Миколаївський окружний адміністративний суд не скасовував жодного рішення Чорноморської митниці Держмитслужби про відкликання дозволу товариству з обмеженою відповідальністю “Миколаївський глиноземний завод” на поміщення товарів у митний режим переробки на митній території.

Натомість, Ухвалами суду було лише розглянуто питання щодо забезпечення позову та зупинено дію рішень Чорноморської митниці Держмитслужби про відкликання дозволу товариству з обмеженою відповідальністю “Миколаївський глиноземний завод” на поміщення товарів у митний режим переробки на митній території до набрання законної сили рішенням у справі.

Правомірність рішень Митниці про відкликання дозволу на сьогодні є предметом судового розгляду.

У випадку незгоди з ухвалами суду Чорноморська митниця Держмитслужби вправі була оскаржити ці рішення, однак жодна ухвала суду про вжиття заходів забезпечення позову на сьогодні не скасована та набрала законної сили.

Разом з тим, після зупинення судом дії оскаржуваного рішення Митниця прийняла ще шість аналогічних рішень, які на сьогодні також оскаржуються у суді”, – сказано в заявлении Николаевского окружного административного суда.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube