В Миколаєві пройшов культурний форум (ФОТО)


13:4305.12.2019

4 грудня за ініціативою Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи вдруге відбувся  культурний форум Миколаївщини «Організація роботи клубних закладів».

Участь у форумі взяли понад 100 представників сфери культури з усієї області: начальники відділів і секторів культури районів та ОТГ, художні керівники аматорських колективів (студій), керівники та методисти клубних закладів.

Дискусійний блок між ним і працівниками культури був дуже насиченим. Вони обговорили нагальні проблеми: чи скорочуватимуть робочі місця, чи закриватимуть клубні заклади; фінансування, перехід із району в ОТГ тощо. Начальник управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОДА Михайло Димитров порушив питання щодо моделювання мережі клубних закладів відповідно до Стандарту «Забезпечення можливостей творчого самовираження населення».

Нова модель роботи закладів культури клубного типу в умовах децентралізації (2020–2025) — одне з основних питань форуму. Кожен висловив свої думки, поділився досвідом та ідеями.

Урочиста частина культурного форуму передбачала оголошення результатів роботи клубних закладів культури та МОЦНТ та КОР за 2019 рік, ознайомлення з рейтингом показників і нагородження переможців. Цього року перші місця посіли Баштанська ОТГ, Березнегуватський район і місто Миколаїв. Їх нагородили  грамотами та кубками.

Отримали свої відзнаки не лише переможці за результатами цьогорічного рейтингу, а й володарі Гран-прі обласного огляду місцевих елементів нематеріальної культурної спадщини «Етно-традиції Миколаївщини»: Куцурубська, Баштанська ОТГ і Вітовський район.

Також вручили посвідчення 13 аматорським колективам, яким у 2019 році присвоєно звання «народний» чи «зразковий».

На завершення керівник МОЦНТ та КОР Наталія Баштова проанонсувала нові проєкти в 2020 році – обласний конкурс гумору та сатири «Веселі витребеньки», Відкритий фестиваль аматорського мистецтва «Шкварочка», різножанрові семінари, огляди та інші заходи. Яскравості форуму додали музичні композиції ансамблю «Бонус плюс» — спільного студентського проєкту МФ КНУКіМ і МККіМ.

Як повідомляло Інше ТВ, «Город как культурный феномен 2.0»: николаевцам представили лучшие практики реновации городских пространств (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube