«Нові імена Миколаївщини»: у музею Верещагіна відкрили велику виставку робіт народних майстрів (ФОТО, ВІДЕО)


15:5514.11.2019

Сьогодні, 14 листопада, у художньому музею імені Василя Верещагіна відкрилась заключна виставка IV циклу «Нові імена Миколаївщини 2018-2019» від Миколаївського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи.

У рамках цього циклу миколаївцям відкрили нові імена десяти аматорів Народного творчого об’єднання «Прибужжя», передає ІншеТВ.

На виставці представлені роботи Ігоря Карачевського (Очаківський район), Олександра Бондаренка (Баштанскька ОТГ), Михайла Карабутова, Лариси Кришталь, Наталії Мазур, Жанни Семененко-Руських, Лідії Асріянц, Олени Сапожник, Любові Садовської і Людмили Гацури.

– До виставки увійшли майже 250 творчих робіт як традиційних, так і сучасних видів мистецтва: вишивки, живопису, графіки, фелтінгу, вітражного і декоративного розпису, ткацтва, мереживоплетіння, різьблення і пірографії. Кожен вироб, немов окреме оповідання, має свою історію, а кожен майстер крізь призму власної творчості передає красу української культури, – сказала керівник НТО «Прибужжя» Валентина Кривцова.

Під час відкриття виставки «Нові імена» усі охочі мали змогу доторкнутися до таємниць мистецтва і взяти участь у майстер-класах з енкаустики, розпису одягу, створення гобеленової інсталяції та гравіювання на склі.

– Миколаївський обласний центр народної творчості створений для того, щоб робити такі проекти, і щоб у вас була змога себе проявити. Як показала практика, деяких народних митців ми відкриваємо, потім вони відокремлюються, влаштовують свої нові виставки, перебувають у пошуках самореалізації, але все одно повертаються до нашої творчої родини, – відзначила директор центру Наталія Баштова.

Представлена виставка це також гарна нагода відсвяткувати творчий ювілей – 10-річчя обласного проекту «Нові імена Миколаївщини». Проєкт був заснований у 2009 році. За цей період свою творчість представили 40 майстрів і художників-аматорів з різних куточків Миколаївщини. Це понад 50 захоплюючих майстер-класів і творчих зустрічей, презентація майже 2,5 тисяч експонатів сучасних і традиційних видів мистецтва.

Как сообщало Інше ТВ, «Мы с ним были как братья». Николаевский художник Юрий Гуменной посвятил персональную выставку поэту Дмитрию Креминю (ФОТО, ВИДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube