«Наші студенти такі котики!»: миколаївський осередок УАЛ відкрив новий навчальний рік (ФОТО)


17:0611.10.2019

Сьогодні, 11 жовтня, у Миколаєві відбулось офіційне відкриття регіонального осередку Української академії лідерства. Нагадаємо, що УАЛ – це 10-місячна неформальна програма розвитку для випускників шкіл та молоді віком від 16 до 20 років. Академія допомагає молодим людям зрозуміти своє призначення, пізнати країну та світ, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості. Додамо, що миколаївське відділення УАЛу відкрилося у 2016 році і залишається єдиним на півдні України.

Сьогоднішня програма мала на меті познайомити містян з новими студентами і з оновленою командою менторів. Заступник менеджера миколаївського осередку УАЛ Альона Бойко розповіла кореспонденту ІншеТВ про стратегічні цілі академії та про плани на четвертий рік у Миколаєві.

«Робота академії ведеться вже в стратегічному напрямку. Зараз ми маємо ціль – щоб до 2030 року у кожному обласному центрі був осередок УАЛ. Для цього нам треба якомога більше проводити заходів, як оцей, інформувати людей про те що ми є і що ми робимо. Ми для себе виділили шість стратегічних напрямків, які будуть впливати на молодь, а молодь зрештою буде впливати на країну. Це буде підприємництво, державотворення, здоровий спосіб життя, українська ідентичність, освіта і виховання та національна безпека.

В наших планах на рік продовження великих проектів, якими ми займалися у минулому. Це «Слідами Святого Миколая», бо у нас є мета – зробити Миколаїв центром святкування Святого Миколая. А також велофестиваль «МиКолесо». Будуть ще й менші проекти, про які я поки не можу сказати, бо навчання тільки почалося. Але студенти вже мають багато ідей, які ми скоро зможемо презентувати.

Буде взаємодія зі школами, для того щоб підвищити фінансову грамотність школярів, їх екосвідомість, те, що допоможе школярам у майбутньому.  

Наші студенти такі котики! Можна так і написати. В нас є 37 студентів з 18 областей України. Є один хлопець з Донецька і одна дівчина з Криму. Є в нас багато молодих людей із Західної України. Наш принцип залишається тим самим – обмін культурою і традиціями, вплив один на одного, який розширює свідомість і їм, і нам, і Миколаєву також.   

У нас є зміни в команді менторів. Ірина Цуркан стала менеджеркою осередку, я і Гліб Стрижко стали заступниками Ірини. Гліб – з особистого розвитку, а я – з суспільного. Гліб більше направлений на розвиток студентів, а я на розвиток партнерства і громади. В нас є нові ментори. Орест (він зі Львова) дуже любить грати на гітарі. Також є Микола з Дніпра, який займається експедиціями. Зараз ми набираємо в команду ще менторку з комунікацій і ментора з фізичного розвитку», – розповіла Альона Бойко.

Читайте: «Будь тем изменением, которое хочешь видеть в мире»: студенты УАЛ презентовали мотивирующий мурал в центре Николаева (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube