«Що об’єднує всіх людей?» Миколаївців кличуть подивитись на виставку-перформанс AGE


15:1130.09.2019

4 жовтня в приміщенні нового простору 8 Причал (вул. Варварівський узвіз, 5А) відбудеться відкриття виставки-перфомансу AGE від Платформа MY ART. Вхід вільний 16+.

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці заходу.

Презентація AGE є результатом open-call, на який подалися 27 авторів з 9 міст України: Київ, Херсон, Львів, Одеса, Кривий Ріг, Харків, Чернівці, Бердянськ та Миколаїв. До фінального shortlist потрапили 17 митців.

Що таке AGE?

Іменник: вік, століття, епоха, період, старість, покоління, повноліття, вічність, довгий термін. Дієслово: старіти, піддавати старінню. Так онлайн перекладачі та словники перекладають це слово на українську мову.

Тематика AGE є достатньо широкою для роздумів у сьогоденні, адже можна говорити і про етапи дорослішання та старіння окремої людини, і про окремі відмінності різних вікових груп у соціумі, а можна взагалі відійти від людини та вести розмову про вік всього того, що нас оточує.

Але, як часто ви розмірковували про те, що об’єднує всіх людей: різних вікових груп, рас, гендерних ідентичностей, віросповідань? У сучасних реаліях всі ці групи об’єднані однією проблемою – насиллям. І хоча у законодавчих базах багатьох країн прописані рівні права для всіх, цих законів дуже часто не дотримуються. Майже кожного дня можна прочитати про буллінг та ейджизм щодо дітей та підлітків; про домашнє насилля, як психологічне, так і фізичне над жінками; про чергові напади на представників ЛГБТ+; про обкрадання чи знущання над самотніми людьми похилого віку та інші історії.

Отже, проект AGE – це роботи 17 авторів зі всієї України виконані в різних техніках, через які вони переосмислюють те, що довгий час замовчується в інформаційному полі, те, що більшість з нас хотіли б уникнути у своєму житті.

Куратор проекту – Дмитрий Ларченко.

Тривалість виставки 4-22 жовтня.

Виставка проходить в рамках Днів сучасного мистецтва у Миколаєві за підтримки Український культурний фонд.

Читайте: «Швейцария – это не только часы и шоколад»: николаевцев зовут на «Неделю швейцарского кино» на 8-м Причале



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube