Одеська залізниця попереджає про можливі зміни умов обслуговування Миколаївського морського порту


12:5124.07.2019

Регіональна філія «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» була вимушена попередити ТОВ «СІСАЙД ТЕРМІНАЛ», який на цей час надає послуги стивідорним компаніям Миколаївського морського порту з подавання/прибирання вагонів, про припинення з 01.09.2019 року будь-яких цивільно-правових відносин через неврегульовані розбіжності щодо укладення договору.

Нагадаємо, що між регіональною філією «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» та ТОВ «СІСАЙД ТЕРМІНАЛ» було укладено договір, який регулював відносини сторін стосовно експлуатації залізничної під’їзної колії, що примикає до станції Миколаїв-Вантажний через стрілку №59 до ходової колії №52 терміном з 29 травня 2018 року по 31 травня 2019 року.

На початку квітня 2019 року ТОВ “СІСАЙД ТЕРМІНАЛ” звернулося до РФ «Одеська залізниця» з проханням переукладання нового договору. Фахівцями залізниці за участю представників Товариства 13 травня 2019 року було проведено комісійне обстеження умов роботи залізничної під’їзної колії.

За результатами обстеження було виявлено низку недоліків, зокрема, відсутність документів, що підтверджують право власності на залізничну під’їзну колію, відсутність технічного паспорту під’їзної колії філії ПАТ «ДПЗКУ» «Миколаївський портовий елеватор» та інших підтверджуючих документів. Також зафіксовано низку зауважень щодо неналежного стану 11 стрілочних переводів та колій. Перевірка локомотивів власності ТОВ «СІСАЙД ТЕРМІНАЛ» також виявила низку недоліків щодо прострочення термінів проведення ТР-3, терміну ремонту КР-2 та ін.

Усі зауваження були занесені до відповідного акту та підписані обома сторонами без будь-яких заперечень.

ТОВ «СІСАЙД ТЕРМІНАЛ» листом від 20 травня 2019 року було повідомлено про необхідність надання відсутньої документації та оперативне усунення виявлених зауважень для технологічної можливості переукладання договору.

До 31 травня 2019 року було надано лише частину документації та не усунуто виявлені недоліки в роботі Товариства. Документів, що підтверджують право власності на залізничну під’їзну колію залізниця до цього часу не отримала.

Регіональна філія «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» зацікавлена в забезпеченні стабільного процесу навантаження та вивантаження вантажів контрагентів та стивідорних компаній, що працюють на території Миколаївського морського торговельного порту. Для можливості підготовки відповідної документації та усунення виявлених недоліків, дорожньою комісією було прийнято рішення про пролонгацію терміну дії договору до 1 липня 2019 р.

Надана ТОВ «СІСАЙД ТЕРМІНАЛ» додаткова угода на пролонгацію діючого договору була підписана та завірена зі сторони підприємства без жодних розбіжностей.

У зв’язку з відсутністю необхідних документів листом від 1 липня 2019 року дирекція Регіональної філії направила до ТОВ «СІСАЙД ТЕРМІНАЛ» проект ще однієї додаткової угоди на продовження терміну дії договору ще до

1 серпня 2019 року. Однак, Товариством додаткова угода підписана не була наполягаючи на підписання угоди на інший термін.

Станом на сьогоднішній день, з метою запобігання зупинки роботи усіх стивідорних компаній та контрагентів вказаного Порту, регіональна філія «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» продовжує роботу щодо обслуговування вантажоодержувачів.

16 липня 2019 на адресу Адміністрації Миколаївського морського порту направлено листа з пропозицією укласти прямий договір про обробку вагонів з вантажами, як того вимагають Правила обслуговування залізничних під’їзних колій за №644, що затверджені наказом Міністерства транспорту України від 21.11.2000 року, з можливістю передбачити договором різні варіанти технології обслуговування стивідорів та контрагентів порту.

На даний час Миколаївська філія ДП «АМПУ» розглядає вказаний лист. На жаль, адміністрація Миколаївського морського порту залишається байдужою до питання організації роботи із обслуговування залізницею стивідорів порту. При цьому, нав’язує в якості контрагента не себе, як це передбачено Правилами, а фактично компанію-посередника в обличчі ТОВ «СІСАЙД ТЕРМІНАЛ».

РФ «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця» готова до ефективної співпраці з усіма учасниками ринку, проте виключно на законних підставах, та сподівається на зважене і законне рішення адміністрації Миколаївського морського порту щодо укладення прямого договору із РФ “Одеська залізниця” до припинення усіх відносин з ТОВ «СІСАЙД ТЕРМІНАЛ», що дозволить забезпечити ефективну співпрацю між регіональною філією «Одеська залізниця» АТ «Укрзалізниця», ДП «Миколаївський морський торговельний порт», Адміністрацією Миколаївського морського порту та стивідорів, які працюють на території Порту.

Напомним, в НФ АМПУ не во всем согласны с Одесской железной дорогой. В частности, в июне Администрация Николаевского морского порта опровергала обвинения АО “Укрзализныця” относительно блокирования работы в порту.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube