На питну воду для Миколаєва ще немає грошей, а щодо міського водогону і фортифікацій, треба перевірити, чи не крали там, – Кім (ВІДЕО)


09:3718.07.2024

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про хід виконання робіт з будівництва фортифікацій і заміни труб мережі міського водогону. Він зазначив, що два водних проєкти часто плутають, але насправді міський водогін – це одна тема, а міжміський, який має забезпечити миколаївців питною водою, зовсім інша.

-У нас в області є три великі проєкти, які іноді плутають між собою. Зараз є результати, тому хочу детальніше про кожен розповісти, – сказав він у зверненні до містян.

-Перше. Водогін, який всередині міста Миколаєва, а саме заміна зношених мереж. На зараз ми розірвали пʼять договорів і один скасували з дванадцяти.

На питну воду для Миколаєва ще немає грошей, а щодо міського водогону і фортифікацій, треба перевірити, чи не крали там, - Кім (ВІДЕО) 1
На питну воду для Миколаєва ще немає грошей, а щодо міського водогону і фортифікацій, треба перевірити, чи не крали там, - Кім (ВІДЕО) 7
На питну воду для Миколаєва ще немає грошей, а щодо міського водогону і фортифікацій, треба перевірити, чи не крали там, - Кім (ВІДЕО) 3
На питну воду для Миколаєва ще немає грошей, а щодо міського водогону і фортифікацій, треба перевірити, чи не крали там, - Кім (ВІДЕО) 8

З державного Фонду ліквідації наслідків збройної агресії передбачено кошти на реконструкцію лише шести ділянок водогонів у 2024 році на суму 745 млн. Загалом, вартість труб по факту виконаних робіт вдалось суттєво зменшити. І я звертаюся до всіх правоохоронних органів, щоб вони перевірили, чи не могли там чогось вкрасти.

Друге. Це питання по фортифікаціях. Роботи закінчено. Вартість колоди з доставкою по Україні на одному з обʼєктів області, про який я давав інформацію раніше, також зменшено по факту виконаних робіт приблизно на 30%. Проте це не публічні документи.

На питну воду для Миколаєва ще немає грошей, а щодо міського водогону і фортифікацій, треба перевірити, чи не крали там, - Кім (ВІДЕО) 5
На питну воду для Миколаєва ще немає грошей, а щодо міського водогону і фортифікацій, треба перевірити, чи не крали там, - Кім (ВІДЕО) 9

І знову Кім пообіцяв, що правоохоронці всіх перевірять на предмет зловживань.

-Третє. Водогін, який будується для постачання води до міста Миколаїв з іншого міста області. Саме це про постачання нам питної води. Наразі вирішується питання фінансування. Сума велика, скоріш за все, це буде державний бюджет та допомога партнерів.

Прокоментував Віталій Кім і питання перейменування вулиць у Миколаєві. Він сказав, що попереджав: якщо місцеве самоврядування у відповідний термін не прийме рішення, то він це зробить сам – так, як вважатиме за потрібне.

Нагадаємо, гендиректор МКП «Миолаївводоканал» Борис Дуденко неодноразово заявляв про необхідність заміни 240 км труб міської водопровідної мережі, і в Програмі економічного і соціального розвитку Миколаївської області на 2024 рік, яку наприкінці минулого року прийняла Миколаївська обласна рада, вказано, що на реалізацію цього проєкту необхідно 2,6 млрд.грн.

А колишній вже віцепрем’єр із відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков обіцяв у лютому, що “до кінця року маємо відновити постачання питної води до Миколаєва. У цьому напрямі співпрацюємо з нашими партнерами, зокрема урядом Данії”.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube