На честь сьогоднішнього свята музей ім.Верещагіна в Миколаєві запрошує безкоштовно відвідати виставку ікон (ФОТО)


11:2228.06.2024

28 червня 2024 року до Дня Конституції України Миколаївський обласний художній музей імені В.В. Верещагіна запрошує миколаївців та гостей міста безкоштовно відвідати виставку «Краса святості і святість краси», на якій представлені українські домашні ікони із приватної колекції.

Про це повідомили в музеї, передає Інше ТВ.

«Домашня ікона – традиція християнської сім’ї. Домашня або сімейна ікона супроводжувала людину протягом усього земного життя. Коли народжувалась дитина, їй дарували ікону і вже з дитинства її вирощували в молитві до Бога. Ту ж ікону, яку дарували дитині під час хрещення, давали їй під час урочистого причастя. “Домашня” та “сімейна” ікони стали синонімами. Далі святим чином батьки благословляли дітей на шлюб, і після Божого благословення ікона ставала оберегом для новоствореної сім’ї. Сімейні ікони, як правило, передавалися з покоління до покоління і завжди перебували у будинку.

Сьогодні ці ікони знаходяться у виставковому залі музею, де кожен із тих, хто відвідає виставку, може на власні очі побачити цю унікальну експозицію», – йдеться в дописі-запрошенні.

Як повідомляло Інше ТВ, Сьогодні – День Конституції України: як ухвалювався головний документ країни, і що було до нього



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube