Місцеві бюджети Миколаївщини отримали понад 772 млн. грн. єдиного податку


14:4421.06.2024

Завдяки сумлінності платників єдиного податку у січні – травні 2024 року до місцевих бюджетів забезпечено 772,3 млн грн, що на 32,2 відс., або на 188 млн грн більше, ніж у аналогічному періоді 2023 року, – повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв.

Посадовець зазначив, що переважна більшість коштів надійшла від фізичних осіб – підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Так, за вказаний період ними перераховано 479,2 млн гривень. Сільгосптоваровиробники області – платники єдиного податку ІV групи (юридичні особи) направили до бюджетів 223,1 млн гривень. Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади Миколаївщини отримали майже 70 млн грн податкових надходжень.

Роман Корнєв наголосив, що зростання надходжень єдиного податку від малого та середнього бізнесу ґрунтується на щоденній спільній роботі податківців, керівників територіальних громад, платників податків, ініціативах сторін та розумінні того, що ми робимо одну справу задля громади і країни в цілому.

Нагадаємо, єдиний податок у повному обсязі спрямовується, безпосередньо, до місцевих бюджетів. Таким чином, перераховуючи його своєчасно, суб’єкти господарювання – спрощенці підтримують нашу державу у складний воєнний час. Адже кожен своєчасно та у повному обсязі сплачений податковий платіж – це посильний внесок суб’єктів підприємництва у перемогу нашої країни над агресором.

Нагадаємо: Платниками Миколаївщини спрямовано до бюджетів всіх рівнів майже 5,2 мільярди гривень ПДФО



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube