Німецький Гельдерн став містом-побратимом Вознесенська на Миколаївщині (ФОТО)


16:2717.06.2024

Новим містом-побратимом Вознесенська став німецький Гельдерн.

14 червня міський голова Вознесенська Євгеній Величко разом з бургомістром Гельдерна Свеном Кайзером підписали Угоду про партнерство між Вознесенськом та Гельдерном, що є важливим кроком у зміцненні міжнародних відносин та розвитку спільних проєктів.

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці Вознесенської міськради, передає Інше ТВ.

Під час офіційного візиту до Гельдерну вознесенська делегація відвідала спаржеву ферму, підприємство агробізнесу, міжрегіональну компанію з вирощування і торгівлі грибами та відкритий басейн, яким керують волонтери. Німецькі аграрії поділилися своїм успішним досвідом та технологіями вирощування сільськогосподарської продукції.

У Гельдерні відкрилась фотовиставка «Вознесенськ – наше українське місто-партнер», яка знайомить з найбільш відомими локаціями українського міста та демонструє руйнування, яких воно зазнало під час війни.

В ході візиту було розроблено попередні плани проєктів у рамках програми Twinning між Німеччиною та Україною.

Довідка. Гельдерн — це сучасне місто в землі Північний Рейн-Вестфалія, Німеччина, яке розташоване на лівому березі Рейну в окрузі Клеве, на кордоні з Нідерландами. Міська територія має хороші інфраструктурні зв’язки та добре розвинену інфраструктуру. Населення складає близько 33 760 осіб. Архітектура міста відображає його багату історію і культурну спадщину.

Гельдерн вважається шкільним містом, де навчається понад 8000 учнів. У місті є 2 середні школи, 2 загальноосвітні школи, 1 загальноосвітня школа і 7 початкових шкіл та два професійно-технічні коледжі.

Гельдерн як бізнес-місце характеризується малими та середніми компаніями. Провідними галузями є охорона здоров’я та агробізнес. Має високий потенціал для молодих компаній та університетів у регіоні.

Економіка міста має високий рівень розвитку аграрного сектору, машинобудування, харчової промисловості та туризму.

Як повідомляло Інше ТВ, у лютому Миколаїв та шотландське місто Глазго стали містами-побратимами (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube