У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО)


12:3012.06.2024

Угруповання зловмисників збували наркозасоби за допомогою інтернет-крамниці, пересилаючи замовлення клієнтам через поштові відправлення або розміщуючи закладки на території міста та області. Нині усім десятьом фігурантам слідчі поліції повідомили про підозру та суд взяв їх під варту. Зловмисникам загрожує до 10 років увʼязнення.

Викрили злочинну діяльність угруповання слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно зі співробітниками регіонального управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ за оперативного супроводу Служби безпеки України в Миколаївській області та за процесуального керівництва обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що свою злочинну діяльність угруповання здійснювало упродовж року, а організував її діяльність 27-річний миколаївець. Чоловік залучив до наркобізнесу ще дев’ятьох осіб – четверо чоловіків і пʼятьох жінок, у тому числі наркозалежних, віком від 31 до 44 років, розподіливши функції кожного.

У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 1
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 15
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 3
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 16
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 5
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 17
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 7
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 18
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 9
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 19
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 11
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 20
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 13
У Миколаєві ліквідували банду наркоторговців (ФОТО) 21

Організатор створив інтернет-крамницю в одному із популярних месенджерів, де розміщував інформацію про наявні наркотичні засоби та психотропні речовини доступні для продажу, їхню вагу та ціну товару. Коли ж отримував замовлення, його спільники фасували та надсилали товар поштовим сервісом і розкладали закладки містом.

За місцем мешкання фігурантів поліцейські провели низку санкціонованих обшуків, у ході яких вилучили паперові згортки та ZIP-пакети з кристалічною речовиною білого кольору, канабісом, шприци, колби з нашаруванням, електронні ваги, пристрої для куріння, пакетики для фасування, мобільні телефони, планшет, чорнові записи, банківські картки, на які вони отримували кошти за товар, та сім-картки.

Усім членам угруповання слідчі повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Відповідно до санкції статті підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд взяв фігурантів під варту з правом внесення застави у сумі п’ять мільйонів гривень кожному. Триває досудове розслідування.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube