10 млн.євро кредиту на 15 млн.євро гранту на водопостачання Миколаєва: Сенкевич у Берліні підписав договори з ЄБРР (ФОТО)


17:2411.06.2024

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич 11 червня підписав угоди  стосовно залучення кредиту та грантових коштів МКП «Миколаївводоканал» під місцеву гарантію Миколаївської міської ради від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації Проєкту «RLF – Проєкт екстреної підтримки водопостачання у м. Миколаїв» (RLF – Mykolayiv Emergency Water Project).

Підписання угод відбулось під час Конференції з відновлення України у Берліні, передають «НикВести».

Йдеться про 10 мільйонів євро кредитних коштів від ЄБРР та майже 15 мільйонів євро – грантових, з яких: 5 мільйонів євро – від Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля та 9,8 мільйона євро – Спеціального фонду кризового реагування ЄБРР.

Як повідомляло Інше ТВ, 30 травня на сесії Миколаївської міськради схвалили підписання угод стосовно залучення кредиту та грантових коштів МКП «Миколаївводоканал» під місцеву гарантію Миколаївської міської ради від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації Проєкту «RLF – Проєкт екстреної підтримки водопостачання у м. Миколаїв» (RLF – Mykolayiv Emergency Water Project).

Проєктом «RLF – Проект екстреної підтримки водопостачання у м. Миколаїв» передбачено:

– реконструкція та модернізація насосної станції водопроводу 1‑го підйому. Модернізація НСВ 1-го підйому полягає у встановленні нового енергоефективного насосного обладнання, пристроїв перетворення частоти, шаф управління та кабелів, що дозволить у значній мірі (більше ніж на 20%) зменшити енергоспоживання та підвищити надійність насосної станції;

– будівництво нового комплексу мікрофільтрації на водозаборі «Дніпро -Миколаїв», що включає в себе спорудження нового приміщення блоку мікрофільтрів, встановлення нового технологічного обладнання системи мікрофільтрації, запірної арматури і трубопроводів. Все це має покращити технологію обробки сирої води та підвищити надійність системи питного водопостачання міста;

– встановлення нових обертових сіток на НСВ-0 водозабору «Дніпро – Миколаїв», що також має покращити технологію обробки сирої води, захистити насосне обладнання НСВ-0 та підвищити надійність системи питного водопостачання міста;

– реконструкція мереж водопостачання міста, що дозволить зменшити втрати води у розподільчих мережах водопостачання та покращити якість послуг з централізованого водопостачання води.

На сесії міськради, коли розглядався проєкт рішення, гендиректор МКП “Миколаївводоканал” Борис Дуденко поінформував, що в  Пояснювальній записці до проєкту рішення мова йде про відновлення водозабору з річки Дніпро, тому що цей проект розглядався ще на початку 2023 року. Тепер ситуація змінилась, і тому «компоненти в складі цих проектів будуть переглянуті», але, за пропозицією банку, вони мають бути переглянутими після того, як буде підписано кредитна та грантова угоди.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube