Миколаївська «79-ка» в обличчях: командир танкової роти «Малина» (ФОТО)


15:4907.06.2024

Василь (позивний «Малина») — командир танкової роти 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади.

Майже всю свою молодість він присвятив захисту держави. Йому 24 роки. І сім з них він у війську.

Про нього розповідають на телеграм-каналі ДШВ ЗСУ, передає Інше ТВ.

Капітан «Малина» — танкіст за покликанням. Про танки знає усе: від ремонту до тонкощів бойового застосування. Він пройшов найважчі бої повномасштабного російського вторгнення – Сіверодонецьк, Лиман, Мар’їнка, тепер — район Новомихайлівки. На його рахунку — десятки бойових виїздів. Часто — майже впритул до ворожих позицій.

Нещодавно штурмова група росіян закріпилась в одному з ангарів у Новомихайлівці і готувалась до наступної атаки.

«Ми відразу виїхали працювати з прямого наведення. Вже на під’їзді нас почала зустрічати ворожа артилерія. Снаряди лягали поруч, але ми таки проскочили до ангару. І з відстані менше ста метрів, майже впритул, «розібрали» будівлю під фундамент. Шість прямих танкових пострілів — і від російських штурмовиків не лишилось нічого. Завдання було виконано успішно», – каже він.

За це командира й поважають підлеглі. Як справжній лідер, він завжди готовий показати на власному прикладі, що неможливих завдань для танкіста — немає.

«Танки — це завжди емоції, це адреналін, – каже «Малина». – Це те, чого ворог боїться найбільше. І те, чого найбільше чекає наша піхота. Коли хлопці в окопах бачать, що ми їдемо їх прикривати, у них відкривається якесь друге дихання. Вони готові битись з новою силою, бо знають: якщо їдуть танки, то ворогу нічого не вдасться».

Як повідомляло Інше ТВ, Миколаївські десантники показали, як «розбирають на молекули» російську колону в районі Новомихайлівки (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube