Альфа та Квада змінили Ахілл та Арчі: як мінно-пошукові собаки розміновують території Миколаївщини (ФОТО)


18:2104.06.2024

Нещодавно кінологічний розрахунок Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України, до складу якого входили дві бельгійські вівчарки Альф та Квад, змінили сумські колеги з цього ж Центру.

В новоприбулому кінологічному відділенні, які розпочали виконання робіт за призначенням, працює двоє провідників разом із чотирилапими помічниками Ахіллом та Арчі.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

Начальник спеціальної мінно-пошукової групи Олег Божко розповідає, що собаки вже адаптувались до умов миколаївського клімату та, попри спеку, вмотивовано працюють над виконанням поставлених завдань. На цей раз кінологи та їх вівчарки обстежують стадіон.

“Діти прагнуть займатись спортом, але війна та потенційна мінна загроза не дозволяють. Тож наразі ми обстежуємо дану ділянку, на якій, сподіваюсь, вже скоро будуть тренуватись юні спортсмени”, – каже Олег Божко.

Наразі сумські рятувальники провели зоровий огляд, а їх чотирилапі помічники обстежують захаращене та посічене війною футбольне поле, а також територію навколо стадіону.

Як повідомляло Інше ТВ, в квітні для розмінування населених пунктів Первомайської громади Миколаївського району області прибули мінно-пошукові собаки з Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube