За рішенням ВАКС конфісковано траулер «Бухта Соколовская», який стояв у Миколаєві і належав російському олігарху


13:4028.05.2024

Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід держави великий риболовецький траулер «Бухта Соколовская», який на момент початку повномасштабної війни був на модернізації у Миколаєві.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Інна Богатих, передає Інше ТВ.

Судно, що належить російській компанії ПАТ «Преображенська база тралового флоту», знаходилось на території суднобудівного заводу Smart Maritime Group (колишній ЧСЗ). Служба безпеки України оцінювала вартість судна в 1 млрд грн.

«Траулер опосередковано (через компанію) належав Верховському Олександру Григоровичу, російському підприємцю, який в період з 2012 по 2017 роки був членом ради федерації федеральних зборів російської федерації, де представляв законодавчий (представницький) орган державної влади Сахалінської області російської федерації. Як член ради федерації федеральних зборів рф, ВерховськийО.Г. у 2014 році проголосував за введення збройних сил рф на територію України. На початку 2023 року заявив про свою підтримку повномасштабного воєнного вторгнення рф на територію України», – зокрема, написала Інна Богатих.

За інформацією заступниці міністра юстиції, після отримання апеляції та її розгляду ФДМ готуватиме траулер до продажу.

Як повідомляло Інше ТВ, рік тому, в травні 2023 року, за клопотанням Миколаївської обласної прокуратури ухвалою слідчого судді Центрального районного суду м. Миколаєва накладено арешт та передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, великий морозильний риболовецький траулер «Бухта Соколовская», котрий належить холдингу підсанкційного російського олігарха.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube