У Миколаєві на черговій виставці-прилаштуванні безпритульних тварин вдалось знайти домівки для 37 песиків та 2 котиків (ФОТО)


08:3127.05.2024

У Миколаєві 26 травня відбулася виставка-прилаштування котів та собак. Серед тварин, яких представили, — 49 собак та 4 коти, які були знайдені на вулицях міста.

Про це повідомляє «Суспільне Миколаїв».

Директорка комунального підприємства “Центр захисту тварин” Олександра Купінець розповідає, що у виставці взяли участь тварини суто з Миколаєва.

“Тварини, які представлені на виставці, — стерилізовані, окрім цуценят, які зовсім маленькі. Ми віддаємо під договори прилаштування, де є в нас контактна інформація тварини, які всі чиповані, і ми їх безплатно потім простерилізуємо, коли підійде їх вік для цього”, — пояснює Олександра Купінець.

Місцева жителька Ксенія разом зі своїм сином незадовго до виставки вирішили взяти собаку. Жінка розповідає, вдома вже є два коти, за адаптацію тварин не переживає.

“Побачила в Інтернеті, що сьогодні планується цей захід, ось і приїхали. Стосовно імені тварини, то я просто не знала, хто буде тут — дівчинка чи хлопчик, тому я якось не вигадувала. Зараз будемо думати. Може щось, як Джина, Джеся, а може щось інше, креативніше придумаємо”, — розповідає вона.

На виставці ще одна містянка Олена взяла трьох цуценят та одну дорослу собаку. Каже, дізналася про захід випадково.

“Я їхала на мирну акцію з підтримки військовополонених, і нам сказали, що у парку нині виставка-прилаштування тварин. Ну, і вирішила сюди прийти. Я взяла три дівчинки: одну доньці, одну собі та одну сестрі, і донька захотіла собі песика ще”, — говорить Олена.

Жителька Миколаєва Діана також завітала на виставку, аби взяти песика.

“У мене є собака та кішка, але вони живуть з батьками. Також є в дідуся собака. Ми побачили, що організовується виставка, і вирішили прийти просто подивитися. Дуже давно хотіли завести собачку чи взяти з притулку, і прийшли сюди, побачили й вирішили взяти”, — розповідає жінка.

Це вже третя виставка прилаштування у 2024 році.

“Наразі ситуація все ще залишається досить важкою, бо все одно проблема, яка почалася після повномасштабного вторгнення, що багато людей позалишали своїх домашніх тварин на вулиці, за цей період вони ще розмножилися, тому ситуація складна. Багато людей, хто залишив на своїх друзів, знайомих, вони втомилися і теж “гублять їх”, назвемо це так”, — каже директорка КП “Центр захисту тварин” Олександра Купінець.

За словами Купінець, на виставці вдалося прилаштувати 37 собак та 2 котів.

Фото Суспільне Миколаїв/Богдана Будулуца:

Як повідомляло Інше ТВ, 21 квітня у Миколаєві відбувся Dog-market: новий дім для песиків, корисні лекції та благодійний збір (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube