Нагороди, сертифікати на житло та цінні подарунки: на Миколаївщині привітали морських піхотинців з Днем морської піхоти (ФОТО)


15:1725.05.2024

Щороку 23 травня в Україні відзначають День морської піхоти.

З цієї нагоди начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім привітав військовослужбовців морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України з їх професійним святом.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Очільник області висловив вдячність присутнім за їх нескореність, силу духу, самовіддану службу та захист країни від російського окупанта.

За словами командувача ВМС ЗС України віцеадмірала Олексія Неїжпапи, на полі бою воїни ВМС ЗС України гордо тримають свій прапор, тому що там, де морська піхота – там бути перемозі!

«Війна триває, і я вірю, що ви гідно справитеся зі всіма викликами життя. Від матроса і до генерала – кожен вартий найкращих нагород та пошани. Бажаю, щоб вас дочекалися вдома живими та неушкодженими. Бережіть себе!» – додав він.

У рамках заходу військовослужбовцям було вручено нагрудні знаки «За зміцнення бойової готовності ВМС ЗС України», ордени Богдана Хмельницького III ступеня, ордени «За мужність» III ступеня, почесні нагрудні знаки «Хрест Військова честь», почесні відзнаки «За оборону Миколаєва» I ступеня, сертифікати на придбання житла, а також цінні подарунки.

Крім того, присутні вшанували хвилиною мовчання тих, хто до останнього подиху був справжнім патріотом своєї держави та віддав за її незалежність найголовніше – власне життя.

Зазначимо, що участь у заході також взяли командувач оперативного угруповання військ «Таврія» бригадний генерал Генадій Шаповалов, командир Корпусу морської піхоти ВМС ЗС України генерал-майор Дмитро Делятицький, заступник начальника Обʼєднаного штабу командування Обʼєднаних Сил ЗС України полковник Валерій Даценко, начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін та його заступниця Ольга Малярчук, начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

Як повідомляло Інше ТВ, 17 травня вручено чергові нагороди «За оборону Миколаєва» військовослужбовцям 123 бригади ТрО (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube