Зубопротезування для військових та ветеранів: як працює новий проєкт від НСЗУ на Миколаївщині


19:3724.05.2024

Національна служба здоров’я спільно з Міністерством охорони здоров’я України запустила проєкт із зубопротезування для тих, хто захищає незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. 

Як працює цей проект, зокрема, і на Миколаївщині, розповіли в НСЗУ, передає Інше ТВ.

«З 1 квітня 2024 Національна служба здоров’я України розпочала проєкт із фінансування послуг зубопротезування для діючих військовослужбовців та ветеранів.  На його фінансування з державного бюджету виділено 750 млн. грн. Медичні заклади Півдня активно контрактуються за цим пакетом. Хочу відзначити, що пакет надає можливість пацієнтам – діючим та колишнім військовим, отримувати зубопротезування абсолютно безкоштовно. Потреба у послузі – висока, тож закликаю пацієнтів активно звертатись до законотрактованих медичних закладів», – каже Денис Чорний, керівник Південного міжрегіонального департаменту НСЗУ. 

Завдяки проєкту надавачі послуг із всієї України можуть заключати контракти з НСЗУ за пакетом медичних гарантій “Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України” та отримувати кошти за кожного пролікованого пацієнта. 

У Миколаївській області за цим пакетом законтрактувались два медичні заклади. Це – КНП “Миколаївська обласна клінічна стоматологічна поліклініка” та КНП “Снігурівська міська лікарня”

Тариф на медичну послугу складає 2765 гривень, до якої застосовуються коригувальні коефіцієнти відповідно до виду медичної послуги. Максимальна гранична вартість наданих медичних послуг одному пацієнту, згідно з постановою Уряду, не може перевищувати 14 984 гривні. Пацієнт може скористатися послугою один раз протягом року. Для пацієнта послуга є абсолютно безоплатною. 

Послугу зможуть отримувати:

учасники бойових дій;

особи з інвалідністю внаслідок війни;

військовослужбовці.

Аби отримати послугу із зубопротезування, потрібно звернутися до медичного закладу, який є учасником пілотного проєкту та вже уклав контракт з НСЗУ.  Для отримання послуги необхідне направлення від лікаря-стоматолога, а також заява в довільній формі (про отримання послуги за пілотним проєктом вперше) з наданням копій документів з пред’явленням їх у оригіналі:

паспорт громадянина України;

облікова картка платника податків;

посвідчення (учасника бойових дій/соби з інвалідністю внаслідок війни/посвідчення учасника війни та/або військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу);

Як зауважують в НСЗУ, військовослужбовці, які не перебувають у відпустці, також мають отримати направлення від командира військової частини. А потім звернутися до лікаря, який надасть направлення для отримання послуги із зубопротезування.

Як повідомляло Інше ТВ, З початку року в НСЗУ надійшло 5 скарг на вимагання коштів в лікарнях Миколаївщини: як правильно скаржитись, щоб був толк



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube