Пляжний сезон на Миколаївщині 2024 року можливий тільки на внутрішніх водоймах, море – під забороною


22:1223.05.2024

Туристичні місця Миколаївщини із початком війни зазнають величезних збитків, адже купання в Чорному морі наразі неможливе. Єдиними опціями для купання в такому випадку є лимани та річки, на яких влітку 2024 року можна буде плавати.

Сайт «О, Море» зібрав усе, що відомо про місця Миколаївщини, де можна буде відпочивати влітку 2024 року.

Як раніше у коментарі Суспільному пояснив чиновник Миколаївської ОВА Роман Мамчур, у 2024 році в області діятимуть ті ж обмеження щодо туризму, що й торік.

Відповідно до них, усе морське узбережжя Миколаївщини – від Коблевого і до Очаківського мису – буде непридатним для купання. Але водночас на інших водоймах області, які не зазнали шкоди від бойових дій та підриву Каховської ГЕС (наприклад, у Тилігульському лимані), купання можуть дозволити, як це раніше анонсував Віталій Кім.

Незабаром у Первомайську можна буде відпочити на міському пляжі «Райдуга». Водойму вже оглянула ДСНС, і тепер на ній тривають роботи з благоустрою. Однак дату відкриття пляжу в міськраді поки що не повідомляють.

Натомість у Южноукраїнську, за повідомленням місцевої влади, купатися на міському пляжі можна буде з 25 травня. Обстеження та очищення дна місто провело ще 17 травня. Також на пляжі встановили буйки.

Також у ОВА зауважують, що недоступність моря та близкість до фронту суттєво вплинули на відвідуваність Миколаївщини: якщо у 2021 році на відпочинок у область приїхало 2,3 мільйона українців, то у 2023 році лише 120 тисяч.

Як повідомляло Інше ТВ, минулого року туристичного сезону на узбережжі Чорного моря на Миколаївщині не було, а ось на внутрішніх водоймах можна було відпочити



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube