На Миколаївщині ліквідували молоде злочинне угруповання, яке продавало трофейну зброю (ФОТО)


15:4923.05.2024

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом жителям Миколаївського району у  зберіганні, придбанні, збуті бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинені організованою групою (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі та поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

За даними слідства, організував незаконний бізнес 22-річний чоловік, залучивши до своєї злочинної діяльності ще двох своїх 19-річних знайомих. Разом вони налагодили схему збуту бойових припасів.

Зловмисники збирали бойові припаси з колишніх позицій військових армії рф під час тимчасової окупації населених пунктів Миколаївського району. Вивозили та зберігали засоби ураження у спеціально облаштованих схронах у лісосмузі неподалік с. Центральне Миколаївського району.  У подальшому підшукували покупців і продавали товар.

Правоохоронці стежили за угрупованням впродовж декількох місяців, а потім задокументували продаж двох реактивних штурмових гранат РШГ-2 і понад 100 одиниць гранатометник пострілів до ВОГ-17М калібром 30 мм та 100 набоїв калібром 12х7 мм.

Під час санкціонованих судом обшуків в оселях та транспортному засобі підозрюваних вилучено 4 сигнальні ракети, понад 300 набоїв різного калібру, 5 капсуль-спалахувачів до артилерійських снарядів, корпус гранати Ф-1 та підривач типу УЗРГМ, 6000 дол США, 8000 грн, маршевий двигун для ПГ-7 та мобільні телефони.

Також у місцях схрону вилучено 22 снаряди різних калібрів, 3 штуки пострілів калібром 100 мм, пороховий заряд до снаряду калібром 120 мм, 12 підривачі типу 3В3 та типу РГМ-2М, 10 одиниць гранатометних пострілів типу ВОГ-25 калібром 40 мм.

На вилучені речі накладено арешт.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 244 тис грн кожному.

Досудове розслідування – СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – СБУ в області.

Як повідомляло Інше ТВ, У Миколаєві патрульні затримали чоловіка з рушницею-саморобкою (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube