Збитки на 2 млн.грн.: на Миколаївщині співробітники поліції на воді продовжують викривати браконьєрів (ФОТО)


19:4622.05.2024

Під час нерестової заборони правоохоронці спільно із патрулями рибоохорони та екологічної служби виявили 36 правопорушень, пов’язаних із незаконним виловом риби. Загальна сума збитків державі склала майже два мільйона гривень.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області, передає Інше ТВ.

З 1 квітня поточного року спільні патрулі правоохоронців провели понад 100 рейдових патрулювань на водних об’єктах області. Вилучили у правопорушників 1260 кілограмів різних видів риби, 27 заборонених знарядь лову (усілякі сітки та снасті), 5 човнів та 2 одиниці автотранспорту.

На даний час за грубе порушення правил рибальства притягнуто до адміністративної відповідальності 25 фігурантів за ч. 4. ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також відносно 11 правопорушників тривають досудові розслідування, за ст. 249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

Як нагадують в поліції Миколаївщини, лов риби заборонений включно по 16 червня. В цей час дозволяється тільки любительський лов – тільки в межах населеного пункту з берега і виключно однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком. Також заборонено пересування на водоймах всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Як повідомляло Інше ТВ, Завдали понад 230 тисяч гривень збитків державі – 27 квітня на Миколаївщині затримали браконьєрів (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube