Пиляли зуби напилком, чавили пальці плоскогубцями. Трьом десантникам РФ оголосилу підозру за знущання над місцевими на Миколаївщині


15:0022.05.2024

Поліція заочно оголосила підозри в порушенні законів і звичаїв трьом російським військовослужбовцям.

Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора.

Йдеться про солдатів 108 десантно-штурмового полку 7 десантно-штурмової дивізії Збройних сил РФ.

Із кінця лютого до 19 березня 2022 року на території Баштанського району Миколаївської області відбувалися бої між українською та російською арміями. 19 березня росіяни зайняли село Новопетрівка, з якого наступного дня відступили, при цьому залишивши військову техніку і зброю. Того ж дня близько опівночі окупанти повторно захопили село.

21 березня о 6 ранку троє військових —Аралтан Манджиєв, 1989 р.н., Віктор Кліменко, 1977 р.н. і Коснтантін Макін, 1986 р.н. — приїхали до будинку, в якому проживала староста села з колишнім чоловіком. Погрожуючи знищенням будинків місцевих жителів, вони наказали принести всю їхню зброю,  яку люди після відступу позбирали в селі.Макін при цьому здійснив постріли автоматною чергою перед ногами господарів з відстані 3-4 метрів.

Співмешканець старости, щоб відвернути небезпеку, вирішив самостійно зібрати зброю і принести її в обумовленому місці, а саме на вʼїзді до села зі сторони автодороги Миколаїв — Снігурівка. Але в подальшому військовослужбовець Кліменко заборонив чоловікові покидати місце розташування окупаційної армії.

Потерпілому наділи на руки пластикові хомути і Манджиєв змусив потерпілого стати на коліна. Біля вʼїзду до села зі сторони зрушувального каналу чоловіка побили. Манджиєв у співучасті з Кліменком пласкогубцями стискав заручнику фаланги пальців. Потім Кліменко вставляв потерпілому до рота напильник і ковзав ним по зубам, коли Манджиєв допомагав, утримуючи голову. Далі чоловіку натягнули повʼязку на очі і на броньованй машині повезли у напрямку міста Миколаєва. По дорозі, поблизу зрошувального каналу, Манджиєв і Кліменко зняли заручника з машини і розстріляли.

Того ж дня в селі окупанти затримали ще одного чоловіка. Його, як і вбитого, утримували у той же час і в тому ж місці. Також стягували руки пластиковими хомутами, били і везли на броньовику з повʼязкою на очах. Але цього заручника не розстріляли, а, як написано в підозрі, передали іншим російським солдатам для перевезення до місць несвободи, створених на окупованій території.

Нагадаємо також, що поліцейські Миколаївщини заочно повідомили про підозру колаборантці зі Снігурівщини, яка втекла до Європи



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube