На Миколаївщині прокуратура через суд хоче повернути ще майже 8 га земель лісового фонду


21:4315.05.2024

Миколаївською окружною прокуратурою до Господарського суду Миколаївської області подано позов в інтересах держави в особі Миколаївської облдержадміністрації до Головного управління Держгеокадастру в області та Ольшанської селищної ради щодо повернення державі земельної ділянки державного лісового фонду загальною площею 7,88 га вартістю понад 64 млн грн.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Інше ТВ.

Прокуратурою встановлено, що Держгеокадастром при формуванні ділянок сільськогосподарського призначення та передачі їх у власність територіальної громади з порушенням порядку, без згоди держави в особі Кабінету Міністрів України, незаконно включено до їх складу землі лісового фонду, які перебували у постійному користуванні державного підприємства «Миколаївське лісове господарство» (на цей час ДСГП «Ліси України»).

Внаслідок цих незаконних дій цінні землі лісового фонду вибули з постійного користування спеціалізованого держпідприємства та, всупереч прямої заборони на їх вилучення з державної власності, передали у комунальну власність під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Наразі судом відкрито провадження у справі, її розгляд триває.                                                                                                                                                                                                                    

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині через суд у власність держави повернули 1,5 га земельних ділянок лісового фонду на узбережжі



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube