На Миколаївщині прокуратура через суд повернула безпідставно витрачених 200 тис.грн. бюджетних коштів


14:3309.05.2024

Господарським судом Миколаївської області задоволено позов Миколаївської окружної прокуратури, поданий в інтересах держави в особі Чорноморської сільської ради, визнано недійсними додаткові угоди, укладені до договору про закупівлю бензину та дизельного палива. Стягнуто до місцевого бюджету надмірно сплачені кошти у сумі понад 200 тис грн.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі, передає Інше ТВ.

Підставою для звернення до суду стало укладення додаткових угод до договору на поставку пального між Чорноморською сільською радою та суб’єктом господарювання без належних підстав. Зазначене призвело до   переплати органом місцевого самоврядування коштів та недоотримання майже 10 000 літрів пального, необхідного для забезпечення функціонування установ територіальної громади.

Реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, прокурором доведено порушення вимог законодавства та забезпечено стягнення безпідставно витрачених коштів до місцевого бюджету.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині Держаудитслужба сказала, де найбільше незаконно було витрачено бюджетних коштів, – колишня САД і три КП Миколаївської міськради (ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube