Створення підрозділів із захисту енергооб’єктів та прикриття ППО- першочергові кроки оборони енергосистеми Миколаївщини


11:2503.05.2024

Запровадження комплексу заходів з підвищення енергобезпеки Миколаївщини  нещодавно обговорили минулого тижня депутат ВР Ігор Копитін та керівництво АТ «Миколаївобленерго» .

Про це пишуть «Українські Новини».

Миколаївська область знаходиться неподалік лінії фронту, де ЗСУ намагаються звільнити тимчасово захоплені агресором території  України. Це створює підвищену небезпеку для енергетичної інфраструктури регіону: удари агресора по електромережам області відбуваються набагато частіше, ніж, наприклад, в центральних та західних регіонах країни. Саме тому обсяг відновлювальних робіт в енергосистемі Миколаївщини досить масштабний. Про це йшла мова на робочій зустрічі Ігоря Копитіна, депутата Верховної ради та керівництва АТ «Миколаївобленерго».

Згідно  інформації «Миколаївобленерго» за допомоги Міністерства енергетики, міжнародних донорів та участі громад відновлення мереж відбувається наразі на більш якісному рівні. Так,  в січні-лютому цього року були реконструйовані електромережі села Галицинівка. В рамках проєкту було повністю замінено більше 20 кілометрів повітряних ліній, збудовано 2 трансформаторних підстанції (заплановано ще 2).Трансформатори для підстанцій надійшли від Міжнародного Червоного Хреста, опори  та провід надало Міністерство енергетики з Фонду підтримки енергетики України, затискачі та траверси для самонесучого ізольованого проводу були надані відокремленим підрозділом ХЕЛП – ХІЛЬФЕ ЦУР ЗЕЛЬБСТХІЛЬЕ Е.Ф. в Україні.

Проте залишається нагальною  проблема захисту підстанцій –причому не тільки від обстрілів, а й від ДРГ та хуліганів, що пошкоджують енергооб’єкти. Ігор Копитін, в свою чергу, повідомив, що буде сприяти створенню спеціальних підрозділів з охорони енергетичних об’єктів. Крім того, депутат зазначив, що найближчим часом, після ухвалення Конгресом США пакету допомоги Україні, надходження систем ППО до країни буде збільшено. І прикриття енергетичних об’єктів прифронтової Миколаївщини стане одним з пріоритетів розподілу таких систем.

Крім того, на зустрічі піднімалося питання інтенсифікації міжнародної допомоги обладнанням та матеріалами для відновлення енергетики Миколаївщини. Керівництво «Миколаївобленерго» висловило вдячність за активну позицію народних депутатів від регіону в перемовинах з США та країнами ЄС щодо постачань енергетичного обладнання.

Нагадаємо також: Енергобезпека Миколаївщини – підсумки зими та пріоритети 2024 (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube