На Миколаївщині будуть судити чиновника, який купив для міста 5 авто не у власника


19:5523.04.2024

Прокурором Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадової особи виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради повідомлено за фактом зловживання службовим становищем.

35-річний фігурант, перебуваючи на посаді уповноваженого з питань проведення публічних закупівель міськради навмисно уклав договори про купівлю автівок із порушенням вимог проведення тендерних закупівель.

Під час досудового розслідування слідчі відділення поліції № 3 Вознесенського районного управління встановили, що в період часу з серпня 2022 року по травень 2023 року уповноважений Южноукраїнської міської ради з питань проведення публічних закупівель забезпечив укладення договорів на поставку виконавчому комітету міської ради пʼяти вантажопасажирських позашляховиків. Посадовець забезпечив укладення договорів із підприємством, яке не мало права здійснювати правочини з автомобілями, оскільки відсутнє право власності на них.

Зазначене призвело до безпідставного перерахування постачальнику коштів місцевого бюджету на суму понад 2,4 млн грн.

Посадовець відсторонений від займаної посади. За скоєні протиправні дії зловмиснику загрожує до шести років увʼязнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Подальшу долю фігуранта вирішить суд.

Разом з тим, прокурором у порядку ст. 128 КПК України, подано до суду позов в інтересах Южноукраїнської міської територіальної громади до обвинуваченого про стягнення шкоди завданої кримінальним правопорушенням. З метою забезпечення позову слідчим суддею за клопотанням прокурора накладено арешт на майно обвинуваченого.

Нагадаємо також, що Южноукраїнська міськрада купила 4 позашляховики, ввзені з-за кордону за підробленими документами нібито для ЗСУ



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube