З початку року безоплатну допомогу при інфаркті отримали 244 мешканці Миколаївщини. Де це можна зробити


19:3715.04.2024

Серцево-судинні захворювання – стабільно входять до топ-5 причин смертності у розвинених країнах світу. Якісну, безоплатну для пацієнта та кваліфіковану медичну допомогу при одному з найпоширеніших кардіологічних діагнозів – інфаркті – забезпечує пакет медичних послуг “Медична допомога при гострому інфаркті міокарда”. Завдяки контрактуванню за цим пакетом медичні заклади отримують від НСЗУ ринкову оплату за послуги, які надаються пацієнту. 

Про те, де мешканцям Миколаївської області отримати безоплатну допомогу при інфаркті міокарда, йдеться в пресрелізі НСЗУ, передає Інше ТВ.

“25 261 гривень отримує медичний заклад за кожний пролікований випадок гострого інфаркту міокарда. Якщо для лікування застосовувалось стентування – малоінвазивне втручання, сума оплати підвищується до 43 573 гривень. Це – конкурентні тарифи, які дозволяють пацієнту отримувати все необхідне під госпіталізації з діагнозом інфаркт. Лише за минулий рік медичні заклади Миколаївської області отримали понад 27 мільйонів гривень оплата за надані послуги. Всі видатки надходять регулярно і у повному обсязі”,  – деталізує керівник Південного міжрегіонального департаменту НСЗУ Денис Чорний. 

З початку року допомогу за пакетом отримали 224 мешканці Миколаївської області. А на 2024 рік у Миколаївській області за пакетом “Медична допомога при гострому інфаркті міокарда” законтрактовано два медичних заклади. Зокрема, це КНП “Миколаївська обласна клінічна лікарня” та КНП “Міська лікарня №1”.

Підстави для надання послуги:

доставлення бригадою екстреної (швидкої) медичної допомоги; 

переведення з іншого ЗОЗ та/або клінічного підрозділу ЗОЗ; 

самозвернення у невідкладному стані пацієнтів із такими діагнозами: 

гострий інфаркт міокарда; 

повторний інфаркт міокарда.

Адреси закладів можна дізнатися за номером контакт-центру НСЗУ 16-77. Лікарні можна знайти на дашборді НСЗУ у розділі “Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій”: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-contracts.

Як повідомляло Інше ТВ, Ростуть гіпертензії, інфаркти та інсульти: НСЗУ показала тренди в хворобах українців



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube