На Миколаївщині відкрили денний центр для допомоги особам, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства (ФОТО)


08:5005.04.2024

У Кривоозерській громаді Миколаївської області відбулося відкриття денного центру з кризовою кімнатою для осіб, які постраждали від домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської ОВА, передає Інше ТВ.

Ініціатива відкриття центру з’явилася через необхідність надання ефективної допомоги постраждалим від насильства, які знаходяться у вразливому стані. Завдяки роботі центру, постраждалі особи матимуть можливість отримати комплексну підтримку та необхідні послуги у безпечному середовищі.

Створення такої служби дає можливість для постраждалої особи скористатися широким спектром соціальних послуг, включаючи консультації психолога, юридичну допомогу та супровід соціального працівника. Інші послуги будуть надаватися за перенаправленням до суб’єктів взаємодії.

У відкритті взяли участь заступник начальника Миколаївської обласної військової адміністрації Олександр Трайтлі, директорка департаменту соціального захисту населення облвійськадміністрації Оксана Єльчієва, директор обласного центру соціальних служб Світлана Янковська, голова Кривоозерської територіальної громади Павло Бузінський.

Також під час відкриття були присутні представники поліції та мобільної бригади надання допомоги особам, які постраждали від насильства, яка функціонує за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення.

Наразі на території Миколаївської області діє вже шість денних центрів з кризовими кімнатами.

Як повідомляло Інше ТВ, «Зелена кімната»: у трьох районних підрозділах поліції Миколаївщини відкрито простір для дітей, які стали жертвами насилля чи свідками злочину (ФОТО, ВІДЕО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube