Аудит Миколаївської ТЕЦ: за 3,5 роки «напрацьовано» 545 млн грн непокритих збитків


10:5404.04.2024

Фахівці Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області провели державний фінансовий аудит діяльності приватного акціонерного товариства «Миколаївська теплоелектроцентраль» (Товариство) за період з 01.01.2020 по 30.06.2023.

Про його результати повідомили в пресслужбі Управління Південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області, передає Інше ТВ.

«Аудит засвідчив, що за перевірений період Товариством «напрацьовано» непокритих збитків обсягом 545 млн грн, що є наслідком системного невиконання показників виробничих та фінансових планів, зростання обсягів дебіторської та кредиторської заборгованостей.

Обсяг заборгованості споживачів за відпущену теплову та електричну енергію за досліджений період збільшився до 220 млн грн, з яких 159 млн грн віднесені до сумнівних боргів. Водночас борги Товариства за товари, роботи, послуги, зокрема за природний газ та послуги з його транспортування, зросли у 2,2 раза та сягнули 818 млн гривень.

На тлі системної збитковості та дефіциту фінансових ресурсів Товариством сплачено штрафних санкцій за порушення розрахункової дисципліни та умов ліцензійної діяльності на загальну суму 22,5 млн грн, яких можна було уникнути», – зокрема, йдеться в повідомленні.

Аби зменшити негативний вплив виявлених ризикових чинників на фінансово-господарську діяльність, аудиторська група надала низку рекомендацій на підвищення рівня управління Миколаївської ТЕЦ.

Як повідомляло Інше ТВ, у Миколаєві опалювальний сезон 2023/2024 розпочався з 14 листопада 2023 року, але не так, як гадалось, – ТЕЦ подала теплоносій до 50% «своїх» будинків, «Миколаївоблтеплоенерго» – до всіх, але були проблемні моменти.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube