На Миколаївщині затримали банду чорних лісорубів – нарізали деревини на мільйон (ФОТО)


15:3601.04.2024

Внаслідок злочинних дій фігурантів навколишньому середовищу заподіяно шкоди на понад мільйон гривень. Нині поліцейські довели причетність зловмисників до скоєння низки фактів незаконної вирубки дерев на території всього району. За скоєне підозрюваним загрожує до семи років увʼязнення.

У ході розслідування правоохоронці встановили, що з вересня минулого року 38-річний мешканець Вознесенська організував злочинну схему та залучив до неї двох своїх знайомих 20-ти та 23-х років. Попередньо змовившись, зловмисники налагодили схему від незаконної вирубки дерев до продажу деревини за оголошеннями у мережі інтернет, і отримання за це грошової винагороди.

Оперативники Вознесенського районного управління поліції за підтримки роти поліції особливого призначення викрили чоловіків під час чергової незаконної порубки дерев у одній із лісосмуг району.

Фігурантів доставили до відділку поліції, де слідчі затримали їх в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Того ж дня слідчі райуправління провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання трьох фігурантів. Під час обшуків на території домоволодінь та безпосередньо на місці скоєння злочину правоохоронці виявили та вилучили бензопили, транспортний засіб, які чоловіки використовували під час незаконної порубки та перевезення дерев, а також спилену деревину .

На Миколаївщині затримали банду чорних лісорубів - нарізали деревини на мільйон (ФОТО) 1
На Миколаївщині затримали банду чорних лісорубів - нарізали деревини на мільйон (ФОТО) 7
На Миколаївщині затримали банду чорних лісорубів - нарізали деревини на мільйон (ФОТО) 3
На Миколаївщині затримали банду чорних лісорубів - нарізали деревини на мільйон (ФОТО) 8
На Миколаївщині затримали банду чорних лісорубів - нарізали деревини на мільйон (ФОТО) 5
На Миколаївщині затримали банду чорних лісорубів - нарізали деревини на мільйон (ФОТО) 9

За попередніми підрахунками, сума збитків, завданих навколишньому середовищу від протиправної діяльності зловмисників, становить понад мільйон гривень.

Нині слідчі проводять розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 246 КК України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, що спричинило тяжкі наслідки». Санкція статті передбачає до семи років ув’язнення.

За процесуального керівництва Вознесенської окружної прокуратури слідчі повідомили фігурантам про підозру у скоєні злочинів.

Суд обрав їм запобіжні заходи: організатору – тримання під вартою з можливістю внесення застави, його спільникам – домашній арешт.

Нині поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до вказаної злочинної діяльності. Триває досудове розслідування.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині біля села Мігія “чорні лісоруби” спиляли 31 клен (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube