Викрадення дітей зі школи-інтернату на Миколаївщині: двом псевдопосадовцям незаконно створених окупантами установ повідомлено про підозру


22:2929.03.2024

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора двом громадянам України повідомлено про підозру за фактом примусового переміщення 15 статусних дітей з Новопетрівської спецшколи Миколаївської облради.

Їх дії кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора України, передає Інше ТВ.

Один з підозрюваних – так званий «заступник начальника Департаменту молодіжної політики, сім’ї та спорту ВЦА Херсонської області».

Інша – так звана «ректорка Херсонського аграрного університету».

За даними слідства, в липні 2022 року у спецшколі на тимчасово окупованій Миколаївщині перебувало 15 дітей. Військові рф разом із директоркою комунального закладу та її чоловіком примусово перемістили усіх вихованців закладу до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей у селі Степанівка Херсонської області.

У жовтні 2022 року підозрювані псевдопосадовці спільно з військовослужбовцями зс рф, застосовуючи погрози та психологічний тиск, вивезли дітей з центру реабілітації та доставили до річкового вокзалу м. Херсон.

Звідти на судні перемістили до окупованого рф м. Олешки Херсонської області, а потім – автобусом через окуповане м. Армянськ АР Крим до залізничної станції м. Джанкой. Того ж дня діти потягом були вивезені до міста Анапи Краснодарського краю рф.

З 15 вихованців закладу 10 дітей були позбавлені батьківського піклування, 2 дітей-сиріт, 1 дитину на момент депортації було вже всиновлено громадянами США, а 2 дітей перебували у закладі через складні життєві обставини.

Таким чином псевдопосадовці діяли на виконання злочинного плану політичного та військового керівництва рф щодо насильницького переміщення українських дітей та їх депортації до рф для подальшого усиновлення або передачі під опіку громадян рф, їх русифікації і знищення української ідентичності.

Досудове розслідування – СБУ.

Як повідомляло Інше ТВ, Як окупанти вкрали дітей з Миколаївщини, вивезли до Росії, і як дітям вдалося втекти



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube