На Миколаївщині браконьєр отримав 2 роки обмеження волі


16:5429.03.2024

За публічного обвинувачення прокурорів Миколаївської окружної прокуратури 43-річного мешканця села Мішково – Погорілове визнано винним у незаконному зайнятті рибним промислом, яким заподіяно істотну шкоду  (ч. 1 ст. 249 КК України).

Про це повідомили в пресслужбі Миколаївської обласної прокуратури, передає Інше ТВ.

Прокурори в суді довели, що обвинувачений у вересні 2023 року за допомогою трьох ліскових сіток видобув із річки Інгул поблизу с. Мішково – Погорілове рибу видів карась сріблястий, судак звичайний, окунь та плоскирка, спричинивши збитки в розмірі понад 120 тис грн.

У судовому засіданні обвинувачений беззаперечно визнав свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення.

Жовтневим районним судом Миколаївської області його визнано винним та призначено покарання у виді 2 років обмеження волі, в порядку спеціальної конфіскації конфісковано у власність держави заборонені знаряддя лову та водні біоресурси.

Також задоволено цивільний позов прокурора про відшкодування шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного вилову водних біоресурсів на суму понад 120 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалось дізнавачами ВП №4 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області.

Вирок не набрав законної сили.

Як повідомляло Інше ТВ, На Березанському лимані Миколаївщині затримано браконьєра, який незаконним виловом риби наніс збитки на 840 тис.грн. (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube