На даху амбулаторії у Малій Коренисі встановили гібридну сонячну станцію (ФОТО)


18:2127.03.2024

 У Малій Коренисі за час повномасштабної війни місцева амбулаторія, що належить до “Центру первинної медико-санітарної допомоги № 6”, не припиняла роботу ні на день. Тут надавали медичну допомогу, а також гуманітарну, яку привозили з міста. 

Найважчим періодом у роботі амбулаторії стали відключення електроенергії восени та взимку 2022-2023 років. У медзакладі знаходяться важливі ліки та вакцини, які мають постійно зберігатися у холодильнику. Під час блекатуів медичний персонал міг по три-чотири рази на добу возити ліки та вакцини до інших амбулаторій, де працювали холодильники, аби не втратити ці життєво важливі медикаменти. Враховуючи велику відстань до Миколаєва, це було дуже виснажливо. 

Саме в ці важкі місяці керівництво та медичний персонал амбулаторії зрозуміли яку цінність несе в собі зелена енергетика. Тому амбулаторія у Малій Коренисі з радістю погодилася на пропозицію Greenpeace встановити гібридну сонячну електростанцію, повідомляє greenreconstruction.

На даху амбулаторії у Малій Коренисі встановили гібридну сонячну станцію (ФОТО) 1
На даху амбулаторії у Малій Коренисі встановили гібридну сонячну станцію (ФОТО) 7
На даху амбулаторії у Малій Коренисі встановили гібридну сонячну станцію (ФОТО) 3
На даху амбулаторії у Малій Коренисі встановили гібридну сонячну станцію (ФОТО) 8
На даху амбулаторії у Малій Коренисі встановили гібридну сонячну станцію (ФОТО) 5
На даху амбулаторії у Малій Коренисі встановили гібридну сонячну станцію (ФОТО) 9

‍“Ми стали енергетично незалежними. Наразі через російські обстріли в Україні можуть бути і блекаути, і аварійні відключення, а наявність сонячних панелей дуже полегшує амбулаторії життя, – розповідає Лілія Неточій, медсестра сімейної амбулаторії № 5 “Центру первинної медико-санітарної допомоги № 6” в Миколаєві, – Ми працюємо і з літніми людьми, і з дітками, вакцинуємо їх і тепер наші ліки та вакцини у безпеці. Місцеві мешканці приємно здивовані, бо під час війни ніхто не очікував, що так можуть попіклуватися про населення. Люди дуже раді, що тепер у нас є сонячна система”.

НАгадаємо також: Ми і зміна клімату. Миколаїв може затопити, а Україну заполонять кліматичні біженці



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube