На Миколаївщині сусід вкрав з картки батька безвісти зниклого бійця нараховані виплати. Суд виніс вирок


14:0226.03.2024

До 6 років 6 місяців тюрми засуджено мешканця Казанки, який заволодів банківською карткою знайомого, на яку він отримував виплати у зв’язку з безвісним зникненням сина-військового.

Прокурором Баштанської окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 37-річного мешканця Казанківської територіальної громади Баштанського району за фактом крадіжки в умовах воєнного стану, несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, викраденні документів та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч.4 ст.185, ч.1 ст.357, ч.1, ч.2 ст.361, ч.1 ст.209 КК України).

У суді прокурором доведено, що зловмисник викрав банківську карту свого знайомого, на яку той отримував виплати у зв’язку із безвісним зникненням сина-військового. У подальшому, зловживаючи довірою чоловіка, він отримав доступ до його мобільного банкінгу, викрав із банківського рахунку грошові кошти в сумі 367 тис грн.

У судовому засіданні обвинувачений беззаперечно визнав свою провину у вчиненні інкримінованих злочинів.

Відтак, Казанківським районним судом його визнано винним та призначено покарання у виді 6 років 6 місяців позбавлення волі, позбавлення права займатися фінансово – банківською діяльністю на строк 2 роки, та з конфіскацією майна. Вирок не набрав законної сили.

Нагадаємо, на початку лютого поліція Миколаївщини повідомляла про цей випадок. Але тоді поліцейські встановили, що “фігурант зняв 30 тисяч гривень готівкою та потайки повернув картку на місце. Пізніше, зловживаючи довірою заявника, отримав доступ до мобільного банкінгу, звідки перерахував 220 тис грн на рахунок іншого знайомого, який не був обізнаний про його злочинні дії”. Тож “37-річний зловмисник упродовж декількох місяців заволодів 250 тисячами гривень із чужого рахунку”. Як бачимо тепер, сума завданої шкоди зросла до 367 тис.грн. Яким чином – не повідомляється.



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube