До Всесвітнього дня лісів рятувальники Миколаївщини висаджували молоді сосни та дуби (ФОТО)


14:2623.03.2024

З нагоди Всесвітнього дня лісів Південним лісовим офісом ДП“Ліси України” в рамках виконання програми Президента «Зелена країна» організовано екологічну акцію з висадки молодих дерев на території одного з лісництв в регіоні.

До “озеленення” Миколаївщини долучились і рятувальники. Представники ДСНС спільно з лісничими висадили сьогодні сосни та дуби. Як розповіли представники Південного лісового офісу, всього на даній ділянці буде рости шість тисяч дерев.

Про це повідомили в ГУ ДСНС України у Миколаївській області, передає Інше ТВ.

“За програмою Президента «Зелена країна» відсоток лісистості на Миколаївщині має збільшитись до 7%. На сьогодні він складає більше як 3%. У лісорозведенні ми наразі відходимо від створення монокультур, які складаються виключно, наприклад, з сосни без домішок дерев інших видів, адже вони вразливі до змін клімату, лісових пожеж, хвороб та шкідників. Тому в нових підходах ми приймаємо природоорієнтоване рішення та засаджуємо ділянки різними породами рослин”, – розповіли лісівники.

Рятувальники своєю чергою підкреслили важливість сьогоднішнього заходу: “І ми, і лісівники добре знаємо ціну знищеного лісу, адже в пожежонебезпечний період в лісових масивах часто виникають пожежі. Спільними зусиллями ми їх ліквідовуємо, але щоразу розуміємо, що на відновлення випалених ділянок потрібно дуже багато років”.

Як повідомляло Інше ТВ, На Миколаївщині цієї весни лісівники планують висадити 8 млн. дерев (ФОТО)



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube