На Миколаївщині створено 6 нових заповідно-природних об’єктів


10:3623.03.2024

На Миколаївщині було створено 6 нових заповідно-природних об’єктів.

Про це у п’ятницю, 22 березня, на пресбрифінгу повідомила начальниця управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної військової адміністрації Олександра Єфименко, передає «Інтент».

Рішенням облради у березні 2023 року наголосили об’єктами Прибережної захисної смуги (ПЗС) 6 об’єктів загальною площею 287 гектарів.

“До кінця минулого року ми встановили на місцевості межі. Це дуже важливо. Якщо у нас не встановлені межі ПЗС це приводить до того, що сільські селищні ради продовжують роздавати ці земельні ділянки. Потім маємо дуже довгі судові засідання, які йдуть вже від 2 до 5 років з метою повернути ці земельні ділянки до природно-заповідного фонду”, – розповіла начальниця управління екології.

Всі заходи здійснюються по програмі охорони довкілля, зауважила Олександра Єфименко.

Також на Миколаївщині було створено охоронні зони. Для збереження біорізноманіття в лісах начальник ОВА Віталій Кім підписав розпорядження стосовно охорони двох земельних ділянок загальною площею 15 гектарів та 28,7 гектара.

Як повідомляло Інше ТВ, нещодавно на Миколаївщині суд зобов’язав повернути державі 8 га землі НПП «Бузький Гард», передані у приватну власність



© Inshe.tv

Share Button
TwitterFacebookGoogle PlusYoutube