Кабмін визнав індустріальний парк в Миколаєві нефункціонуючим


09:2916.03.2024

Кабмін України на засіданні 15 березня ухвалив рішення про вилучення з Реєстру індустріальних (промислових) парків чотирьох індустріальних парків у трьох областях. Один із них – в Миколаєві.

Про це повідомив у Telegram представник уряду у Раді Тарас Мельничук.

За його словами, з реєстру виключено “Перший український індустріальний парк”, BIONIC Hill, “АзовАкваІнвест” та “Енергія”.

Причиною цьому стали “неподання уповноваженому державному органу звітів про функціонування індустріального парку протягом двох звітних періодів поспіль” та “неукладення договору про створення та функціонування індустріального парку протягом двох років з дня прийняття рішення про його створення”, додав Мельничук.

Як зазначає ІншеТВ, індустріальний парк “Енергія” (Миколаїв) був зареєстрований у 2018 році. Давайте згагаємо, які “золоті гори” обіцяли нам тоді. Отже:

Земельна ділянка 36,0 га, на якій створено індустріальний парк “Енергія”, знаходиться в місті Миколаєві. Ініціатором створення індустріального парку є Миколаївська міська рада.

Строк функціонування індустріального парку – 30 років.

Метою створення індустріального парку є забезпечення економічного розвитку та підвищення конкурентоспроможності території міста.

Пріоритетними для розміщення видами економічної діяльності в індустріальному парку будуть:

виробництво харчових продуктів та напоїв, які згідно із санітарними нормами можливо виробляти на території ІП, враховуючи розміщення інших видів виробництва;

виробництво гумових і пластмасових виробів, виробництво неметалевої і мінеральної продукції (будівельні матеріали, скло та вроби зі скла та інше);

виробництво хімічної речовини та хімічної продукції, які згідно із санітарними нормами можливо виробляти на території ІП, враховуючи розміщення інших видів виробництва;

металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування;

виробництво машин і устаткування;

науково-дослідна діяльність;

діяльність у сфері інформації і телекомунікацій.

Повідомлялося також, що на території індустріального парку може бути створено до 1800 нових робочих місць. Але мильна бульбашка луснула. Питання, чи були початкові наміри дійсними, чи це був лише піар.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube