“Миколаївводоканал” каже про погіршення води в мережі і пояснює, чому


16:0815.03.2024

У Миколаєві спостерігається незначне погіршення якості води в мережі.

КП «Миколаївводоканал» пояснює, що ця ситуація зумовлена природними та техногенними факторами. Триватиме вона орієнтовно до першої половини квітня.

“Наше підприємство у співпраці з містом, областю, державою та міжнародними партнерами працює над вирішенням проблеми водопостачання. Ми вже маємо напрацьовані проєкти відновлення подачі якісної води жителям міста. У таких складних питаннях немає простих і швидких рішень, але роботи у цьому напрямку вже тривають”, – йдеться в повідомленні.

У «Миколаївводоканалі» нагадують, що наразі вода в водомережі міста не питна, але її можна використовувати в господарчих та побутових цілях.

Як повідомляло Інше ТВ, 12 квітня 2022 року Миколаїв залишився без питної води, яка подавалася в місто водогоном Дніпро-Миколаїв, саме через те, що окупанти підірвали його у Киселівці на Херсонщині. За кілька місяців було прийняте рішення подавати в систему водопроводу лимарську воду, яку неможливо знесолити, і вона почала руйнувати водопостачальну мережу міста. Гендиректор МКП «Миолаївводоканал» Борис Дуденко неодноразово заявляв про необхідність заміни 240 км труб міської водопровідної мережі, і в Програмі економічного і соціального розвитку Миколаївської області на 2024 рік, яку наприкінці минулого року прийняла Миколаївська обласна рада, вказано, що на реалізацію цього проєкту необхідно 2,6 млрд.грн.



© Inshe.tv

Share Button
Twitter Facebook Google Plus Youtube